Sivu 1/1

Yamaha YZF-R1 -valmis-

Lähetetty: 12.05.2017 18.10
Kirjoittaja Kiertomäntä
Tätä on nyt rakennettu kuin sitä iisakin kuuluisaa kirkkoa jostain joulun tienoilta saakka, tavoitteena oli lahden näyttely, mutta tätä tahtia ei tunnu valmistuvan edes tämän vuoden puolella. Moottori on melko lailla valmis, jotain yksittäisiä paikkoja pitää käydä läpi. Runko on maalattu, kuten vanteet, ketjut, jarrut, haarukka, undertray jne... Etuhaarukan liukuputket pitäisi vielä foilata sekä kaikki yläpään hallintalaitteet maalata. Ne onkin sitten ainoat maalaamattomat osat katteiden lisäksi. Mistä puheenollen, katteissa ei vielä ole edes pohjamaalia päällä, joten se kaikkein aikaavievin osa on vielä edessä. Ainoastaan kittaus on jo tehty. Ketjuille tekisi mieli vielä tehdä jotain, nyt kontrasti on vähän liian suuri. Jonkinsortin litkutus hopealla ehkä...?

(ei aloituskuvia, koska ahne photobucket)

Re: Yamaha YZF-R1

Lähetetty: 27.05.2017 21.41
Kirjoittaja Marko Nykänen
Kiertomäntä kirjoitti:... Ketjuille tekisi mieli vielä tehdä jotain, nyt kontrasti on vähän liian suuri. Jonkinsortin litkutus hopealla ehkä...?

Kuva
Litkutus ja/tai kuivasively mustalla/tummanharmaalla niittien päihin?

Kuva

Re: Yamaha YZF-R1

Lähetetty: 23.07.2017 12.36
Kirjoittaja Kiertomäntä
Käytetään nyt sitten pm.netiä kuvapalveluna kun ei mitään muuta ole saatavilla tähän hätään :mrgreen:

Vain kolme kuukautta saada katteet maalattua, taitaa olla meikäläiselle jo jonkinlainen ennätys. Eikä ne vieläkään valmiit ole.

Paljon muuta ei sitten olekaan ehtinyt valmistua.
Kuva
Kuva

Re: Yamaha YZF-R1

Lähetetty: 12.08.2017 17.24
Kirjoittaja Kiertomäntä
Viime päivityksen jälkeen lähinnä sitten rakenneltu. Tää alkaa pelottavasti muistuttamaan jo valmista pyörää...

Lahteen tähdätään edelleen, mutta ruisku päätti antautua, joten jos parissa viikossa halutaan valmista, loput nippelit maalataankin sitten vain siveltimellä "kuten vanhaan hyvään aikaan".

Kuva
Kuva
Kuva

Re: Yamaha YZF-R1

Lähetetty: 23.08.2017 18.12
Kirjoittaja Kiertomäntä
Pientä edistystä, enimmäkseen liimattu osia yhteen. Jotain kuitenkin myös maalattu, satula on ainoa joka on vielä maalaamatta.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Re: Yamaha YZF-R1

Lähetetty: 29.08.2017 13.27
Kirjoittaja Kiertomäntä
Tämä valmistui sitten lopulta. Ihan täysin tyytyväinen en ole vieläkään, mutta täytyy lopettaa hierominen, aina siitä kuitenkin löytyy parannettavaa.

Sarja itsessään oli varsin yllätyksetön rakennettava, perus Tamiyaa. Etsisarjaa olisin kaivannut, mutta sitä nyt ei tahdo olla saatavilla enää, varsinkin kun kyseinen firma on ollut pankrotissa jo useamman vuotta. Ehkä seuraavaan, näitä sarjoja on kuitenkin vielä pari hyllyssä... :screwy:

Alkuperäinen tarkoitus oli tosiaan testata Zeron maaleja, enkä voi sanoa pettyneeni. Paitsi että 2K lakan takia rikoin suuttimen ruiskusta.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Re: Yamaha YZF-R1 -valmis-

Lähetetty: 20.01.2018 17.45
Kirjoittaja Kiertomäntä
WP_20180120_13_24_43_Rich.jpg
Alusta asti projektia harmittelin kun tähän ei ole saatavissa etsiosia, kun kyseinen firmakin on ollut konkassa jo jonkunaikaa. Aie oli vaihtaa jarrulevyt myöhemmin etsatuiksi mikäli, tällaisia sattuisi jostain vastaan tulemaan. SPC:n puolella oli yksi britti nähnyt tämän ja tarjoutui myymään omat etsisarjansa, koska tuskin olisi saanut näitä itse hyödynnettyä. Viimeinen kipinä vaihtoon tuli myös kun Nordicissa tuli tuomareilta noottia sarjan omien jarrulevyjen maalauksesta.

Purkaminen itsessään ei mennyt kovin sujuvasti, koska etenkin takahaarukka on maalattava osa kerrallaan ja kasataan maalauksen jälkeen, joten vanteen ujuttaminen jarrusatulan ja ketjujen välistä oli vähällä rikkoa koko haarukan, koska alunperin rakennusvaiheessa en saanut saumasta ihan niin pitävää kuin olisin halunnut.
WP_20180120_13_42_59_Rich.jpg
Etuhaarukan jätin toiseksi, koska mikäli takalevyä ei olisi saanut vaihdettua, ei eturengastakaan olisi tarvinnut saada irti. Lopulta kuitenkin kaikki kolme levyä saatiin vaihdettua.
WP_20180120_13_48_01_Rich.jpg
WP_20180120_15_07_40_Rich.jpg
On se nyt ainakin omaan silmään parempi kuin alkuperäinen, levyn keskiöön tosin valmistaja olisi voinut mallintaa edes jotain.

Samaan syssyyn meni satulakin uusittavaksi, kun siitä löytyi näyttelypöydällä hiontajälkiä. Enää ei pitäisi löytyä.

Re: Yamaha YZF-R1 -valmis-

Lähetetty: 24.01.2018 23.37
Kirjoittaja Kassu Laisi
Siisti peli! Tuo luontokuva menisi kyllä täysin oikeesta moposta, jos ei tietäisi olevan pienoismalli! Eikö se kerro jo tarpeeksi? :D