Pikakysymys: Micro Sol:n jäämien poisto?

Keskustelua pienoismallien pintakäsittelystä - siirtokuvat, vahaus, kiillotus

Valvoja: FCMA Moderaattorit

Avatar
Vepi Aalto
Ylläpitäjä
Viestit: 1792
Liittynyt: 15.01.2006 13.39
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti:

Pikakysymys: Micro Sol:n jäämien poisto?

Viesti Kirjoittaja Vepi Aalto » 10.11.2007 01.10

Jahas, Openiin mallia viimeistelemässä ja pieni probleema matkalla. Siirtokuvien laiton jälkeen jää maalipintaan töhryjä pehmentimestä. Millä ne liukenee pois? Koitin jo Tamiyan modeling wax:ia, ei toiminut.
Team Lentäjät

Avatar
Marko Nykänen
AMT
Viestit: 949
Liittynyt: 20.08.2007 00.04
Paikkakunta: Pieksämäki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Marko Nykänen » 10.11.2007 01.21

Ihan hatusta heitän, auttaisikohan itse Micro Sol? Tyyliin "sillä se lähtee millä on tullutkin"... Kaikkinaiset liuottimet on kyllä unohdettava samantien, oletan, että lähistöllä on kuitenkin suojaamaton decali. Saattaisin kokeilla laittaa tuota Micro Solia vaikka johonkin talouspaperin kulmaan ja pyyhkäistä varovasti. En tiedä lähteekö ne töhryt kokonaan, mutta jos sais edes häivytettyä :)

Itse en ole havainnut moista ilmiötä omissa testailuissani, mutta eipä ne meikäläisen havainnot nyt mitään auta.

RSME
Heller
Viestit: 80
Liittynyt: 03.04.2007 14.54

Re: Pikakysymys: Micro Sol:n jäämien poisto?

Viesti Kirjoittaja RSME » 11.11.2009 14.20

Otetaas melkeen päivälleen 2 vuotta vanha threadi esiin..

Sol:iin liittyen parikin kysymystä/ongelmaa. Noin 25 vuoden enemmän tai vähemmän aktiivisen mallailuharrastuksen aikana ensimmäisen kerran käytin ko. tuotetta, tai oikeammin tuotteita Set:n kanssa. Potilaana on Olds johon koitin konepeltiin saada asianomaiset "tapetit".

Ongelma 1: Juurikin otsikon mukainen murhe tuli ensimmäisen raidan kiinnityksen kanssa. Isoon siirtokuvaan jäi ikäänkuin tipan ääriviivat näkyviin aineen kuivuttua, pariinkin kohtaan. Paikat saattoivat hyvinkin olla sellaiset missä viimeiset aineenjäämät olivat ennen haihtumistaan/imeytymistään. Vuorokauden kuivumisen jälkeen pyyhkäisin varovasti kostealla liinalla -> ei vaikutusta. Kokeilin Sollittaa kuvaa uudestaan -> ei vaikutusta. Murhe ei tässäkohtaa ole suurensuuri (itseasiassa parit tahrat luo tasalaatuisen kombinaation maalausjäljen kanssa), sillä aion lakata mallin vielä koko roskan päälle, mutta jos tilanne olisikin niin ettei pintaan tulisi enää mitään, millä tuollaisen jäljen saa pois? Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Ongelma 2: Toisen puoliskon vastaavaa kuvaa samalla lailla käsiteltyäni jätin sen yöksi kuivumaan. Edellisestä puoliskosta viisastuneena en ollut huolissani Setin ja Solin aiheuttamista rypyistä (en siis herännyt yöllä tarkastamaan homman etenemistä enää tämän toisen kanssa...) vaan oletin aineen hoitavan kaikki käytännön asiat decalin suhteen. 80% rypyistä olikin kadonnut seuraavaan aamuun mennessä, mutta milläs loput? Rypyt ovat ohuen ohuita viiruja pinnassa, vastaavat olivat toiselta puolelta hävinneet aineen kuivuttua. Voiko sollia käyttää/onko sillä vaikutusta jos läträän sitä pintaan uudelleen näin parin päivän kuluttua? Muutenkin, syntyneet rypyt aiheutuivat 95% varmuudella nimenomaan käyttämästäni aineesta, ikinä milloinkaan aiemmin samanlaisia ongelmia ei ole ollut. Toimiessaan aineet tekee aika uskomatonta jälkeä (ainakin se tekemäni eka tahroja lukuunottamatta), sillä vaikka asettelupinta ei ollut tasainen vaan kupera niin minkäänlaista ongelmaa reunojen irtoamisen tms. kanssa ei tullut, mutta tällainen toinen murhe ilmaantui tilalle...

Avatar
Jarkko Antikainen
Moderaattori
Viestit: 4685
Liittynyt: 28.09.2004 10.33
Paikkakunta: Masku

Re: Pikakysymys: Micro Sol:n jäämien poisto?

Viesti Kirjoittaja Jarkko Antikainen » 11.11.2009 15.42

Kokeile uudestaan sol:lla. Niin monta kertaa että rypyt katoavat. Ainetta voi laittaa siis uudelleen, varovaisia määriä.. toki voit koettaa niinkin, että kevyesti leikkaat tuoreella veitsenterällä rypyt "auki" ja painelet ne sitten kiinni, joko vedellä tai sol:lla.
Erään uudehkon GTO:n kylkiin laittamani isot leikkidekaalit vaativat neljä - viisi kertaa pehmenninkäsittelyä.

Avatar
mikkod
Moderaattori
Viestit: 2702
Liittynyt: 23.11.2004 16.05
Paikkakunta: Suomi - Finland
Viesti:

Re: Pikakysymys: Micro Sol:n jäämien poisto?

Viesti Kirjoittaja mikkod » 11.11.2009 15.53

Mä otan noilla hiontatahnoilla sen jälkeen kun on kuivunut kunnolla. Häviää hyvin.
Ja jos en kovin väärässä ole, pesu fairylla ja pehmeällä sienellä auttaa kanssa. Mutta täytyy muistaa että decaleiden pitää antaa kuivua kunnolla.
En pidä mitään minään.
BANDITS SIX O`CLOCK LOW!!!

Everything I like is either illegal, immoral, fattening, addictive, expensive or impossible
I like the TUNA here.
-Paul Walker 1973 - 2013

Avatar
Pekka Heikkilä
AirFix
Viestit: 649
Liittynyt: 30.10.2005 20.13
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Pikakysymys: Micro Sol:n jäämien poisto?

Viesti Kirjoittaja Pekka Heikkilä » 11.11.2009 16.05

Jos "töhryt" ovat nimenomaan maalipinnassa eivätkä siirtokuvassa, niin ehdottaisin myös pesua ihan vedellä ja jollain pesuaineella. Vanha pehmeä hammasharja on hyvä apu pesuhommissa.

Jos tarhra on siirtokuvassa on mahdollista, että aine on jättänyt tahran siirtokuvan pintaan pysyvästi.

Pekka

Vastaa Viestiin