Kromin liiallinen kiilto.

Keskustelua pienoismallien pintakäsittelystä - siirtokuvat, vahaus, kiillotus

Valvoja: FCMA Moderaattorit

Ekku Tarvainen
Hasegawa
Viestit: 1979
Liittynyt: 29.10.2006 14.39
Paikkakunta: Helsinki

Kromin liiallinen kiilto.

Viesti Kirjoittaja Ekku Tarvainen » 06.09.2016 17.52

Jostain olen lukenut että liiallisen "kromin" kiiltämisen himmentämiseen on käytetty erilaisia tekniikoita. "kromin" poistamista ja uudelleen maalaamista en nyt hae vaan mahdollisesti näppärää konstia jolla saisi pinnan vähän skaalamaisemman kiiltoasteen omaavaksi.

Avatar
Niko Lindström
FCMA member 2019
Viestit: 2512
Liittynyt: 20.02.2008 18.34
Paikkakunta: Vantaa.
Viesti:

Re: Kromin liiallinen kiilto.

Viesti Kirjoittaja Niko Lindström » 06.09.2016 22.14

Mun mielestä tämä riippuu vähän siitä, mistä osista on kyse. Esimerkiksi korin osat, kuten vaikka puskurit, ovenkahvat jne näyttää juuri sopivilta yleensä suoraan laatikosta. Sitten taas esimerkiksi konehuoneessa tai alustan puolella kiiltoa on hyvä saada vähän enemmän kuriin. Konehuoneessa etenkin sarjan kromiosat on yleensä turhan kiiltäviä, ja mä olen monesti suhauttanut ohuen kerroksen Mastonin mattalakkaa spraypullosta suoraan sen kromin päälle. Tuloksena on sellainen mattapintainen alumiinimainen pinta joka näyttää aika hyvältä.

Hieman mattalakkaa kiiltävämpää, mutta silti selkeästi vähemmän kiiltävää kuin sarjan kromit saa kun poistaa kromit ja maalaa Bilteman "Kromimaalilla". Tuo on yksi harvoista Bilteman maaleista jotka ihan oikeasti toimii ja jälki on hyvää. Tähän ei tarvii suihkia lakkaa päälle, ja kun spraymaalista on kyse tässäkin, niin on paljon helpompaa kuin jollain Alcladilla kikkailu.

Tuossa on venakopat maalattu Biltemalaisella:
Kuva
FHRA S/SS 570 Driver.
"Well I Got The Throttle Wide Open, Both Wheels Left The Ground"
Lindström Racing - Stock Eliminator Drag Race Team.

Avatar
Tuomas Seppälä
Hasegawa
Viestit: 1532
Liittynyt: 19.01.2005 10.33
Paikkakunta: Loimaa

Re: Kromin liiallinen kiilto.

Viesti Kirjoittaja Tuomas Seppälä » 07.09.2016 12.59

Oikeassa autossa kaikki kiiltävä ei ole kromattua vaan joukossa saattaa olla myös vaikka kiillotettua alumiinia tai rosteria. Kaikilla on hiukan oma kiiltonsa ja myös sävynsä. Jos vaikka jenkkiautossa on etupuskuri ja maski samaa osaa ja haluaa alumiinisen pinnan maskille niin Tamiyan akryylilakat on yksi vaihtoehto. Niitä löytyy kiiltävä, puolikiiltävä ja matta. Toimivat siveltimellä ja ruiskulla. Jos koko osan kiiltoa haluaa "tappaa" niin Nikon ehdottamat sprayt toimii yhtä lailla. Krominpoisto on hyvä vaihtoehto jos kromipinta on kovin paksu tai vioittunut. Varsinkin koneenosien yksityiskohdat tulevat terävämpinä esiin, kun poistaa sarjan omat kromit ja maalaa osan. Joskus voi kokeilla myös kromiosan "litkuttamista" eli käsittelyä tosi paljon ohennetulla mustalla. Toimiihyvin esimerkiksi pölykapseleissa, joiss on paljon koloja yms. pinnanmuotoja. Jos osa on sopivan mallinen niin foilauskin toimii. Vaihtoehtoja siis löytyy.
www.facebook.com/tumbesgarage Hot rods & cool kustoms

Ekku Tarvainen
Hasegawa
Viestit: 1979
Liittynyt: 29.10.2006 14.39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kromin liiallinen kiilto.

Viesti Kirjoittaja Ekku Tarvainen » 07.09.2016 18.06

Kiitoksia molemmille herroille vastauksesta, näillä mennään.

Vastaa Viestiin