Nissan Gloria 280E "Gulf" *valmis*

Esittele omat valmiit/keskeneräiset mallit. Kaikki autot tänne.

Valvoja: FCMA Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Avatar
Janne Herajärvi
Tamiya
Viestit: 2327
Liittynyt: 27.12.2007 15.51
Paikkakunta: Kemi

Nissan Gloria 280E "Gulf" *valmis*

Viesti Kirjoittaja Janne Herajärvi » 21.05.2018 14.46

Aoshiman patterikoteloalustainen Nissan Gloria rakenneltuna tuollaseen "patinalook" tyyliin. Usein näissä näkee korin olevan hyvinkin ryytyneen näköinen, mutta vanteet, tekniikka ja sisusta saattaa olla aivan toista maata. Siksi tässä nuo vanteet ja sivuputket kiiltelee puhtauttaan, samoinkuin sisustassa on sitä "new car-tuoksuista" tunnelmaa. Ensimmäinen kokeilullinen tutkimusmatka hiuslakan ja merisuolan käyttöön säistämismaalaushommia tehdessä. Myöskin ensimmäistä kertaa tuli käytettyä öljyvärejä pienoismallia maalaillessa, ja kyllä tykästyin heti. Nuita isompia ruostelänttejä on maalattu siis öljyvärein ja mukavan helposti sitä sai sävyteltyä ja haettua sellasta tyyliin sopivaa ruostetta, pieni paakkuuntuminen ja epätasaisuuskin tuossa maalissa oli vain plussaa.. Hyvin kesti myös nuo kaikki litkut, öljyvärit ja säistyspölyt akryylilakkaamista ruiskulla, myös tällaisen amatöörimaalarin käsittelyssä. Gulf-teema on aina niin helppo valinta, on se niin nätti.. :)

Skrätsinä tähän on tehty nuo sivuputket 2mm alumiinitangosta joita paikalleen turatessa onnistuin liimaamaan myös etuakselin kääntymisominaisuudet tönkkiin.. Alustassa on myös toimivat jouset, jotka Aoshiman suunnittelupöydän kukkasena kuitenkin onnistuivat jumimaan toiseltapuolen etupäästä pohjaan, siksi auton asento on tuollainen toispuoleisen kenottava.. Toisaalta hauskannäköinen nuinkin, mutta muistaessani koitan ronkkia tuota juminutta etujousta jotta asennon saa balanssiin.. Ajovaloumpiota myös parantelin lisäämällä sinne muovilevyä peittämään ilmeisesti led-valojen johtoja varten tarkoitettuja reikiä, lisäsin sinne samalla myös polttimon jonka sipaisin Tamiyan clear yellow värillä. Muuten kaikki umpioiden heijastinpinnat on värjätty Molotow kromilla. Anteeni syntyi ompeluneulasta ja siinä oleva ketunhäntä rautalangasta jonka päälle on pyöritelty paperimassaa ja siveltyä pikaliimaa. Sisustaan tulostin japanilaisia autolehtiä, onpa siellä aski Lucky Strikeäkin. Japaninliput niskatukiin on maalattu, mutta sisäkatossa oleva iso lippu on tulostettu paperille (näkyyköhän edes kuvissa) Sivuikkunoiden kohdalla päädyin avaamaan etulasit, kun ne kerran oli helposti irtiotettaviksi suunniteltu. Nuo osittain näkyvät etuikkunat on asetaatista muotoon leikatut.

Loppukasaamisvaiheessa kohtasin sovitusongelmia kojelaudan, ovipaneelien ja alustan osalta. Tässä on suunniteltu kojelauta ja penkit liimattavaksi alustaan kiinni, kun taas ovipaneelit liimataan kiinni koriin ennen loppukasaamista. No nyt nuo ovien käsinojat ahisti melkoisesti kojelautaa vasten kun alustaa laittoi paikoillee, ja näin ollen mallin kyljetkin pullotti melko paljo ulospäin. Korjauksena ei auttanut muuta kuin kammeta alusta pois paikaltaan ja vuoleskella siivu nuista käsinojista pois, siirsin hienovaraisesti myös kojelautaa hieman eteenpäin jotta kaikki tarvittavat millit olisi käytössä alustaa sovittaessa. Jälkiviisaana tekisin tämän ehkä siten että kokeilisin liimata tuon kojelaudankin kiinni koriin ennen alustan laittamista. Tätä kun ei oikein voi sillain perinteisesti kasata että kaikki sisustan osat olis kiinni alustassa tai lattiaosassa. Alustaa en detaljoinut millään tavalla koska se kaikkien mun kriteerien mukaan oli onneton esitys, joten siitä ei ole kuvaakaan..

Että tämmöstä tälläkertaa, kehut ja haukut tervetulleita.. :)

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Avatar
Teemu Kankaanpää
FCMA member 2019
Viestit: 664
Liittynyt: 02.01.2007 22.10
Paikkakunta: Imatra

Re: Nissan Gloria 280E "Gulf" *valmis*

Viesti Kirjoittaja Teemu Kankaanpää » 22.05.2018 06.31

:shock: Tyylikkäästi tuo patina saatu vanhaan nissaniin toteutettua. :thumbup: Hieno malli kaikinpuolin.

Ismo Penttinen
FCMA member 2019
Viestit: 1444
Liittynyt: 16.01.2007 01.19
Paikkakunta: 60°10'15''N 24°56'15''E

Re: Nissan Gloria 280E "Gulf" *valmis*

Viesti Kirjoittaja Ismo Penttinen » 23.05.2018 10.54

On maukas laite kaikin puolin, jaa niin paitsi alapuolin :wink: . Paljon kaikkea pientä yksityiskohtaa, joita voi hoksailla. Ketunhäntä on mainio lisuke, samoin rispaantuneet Gulf-tarrat.
Gulfin värit on itsellekin kovin mieluisat. Hommasin mökin pihalle vanhan Kota-padan, jonka meinasin maalata Gulfin väreihin. Hallitus ei jostain syystä lämmennyt ajatukselle :mrgreen: !
Tässä nähty rakentelutyyli miellyttää kovasti, ja jonkun vastaavan olen väkertänyt itsekin, mutten noin hyvin ole ruosteita osannut tehdä. Bueno!

Avatar
Janne Herajärvi
Tamiya
Viestit: 2327
Liittynyt: 27.12.2007 15.51
Paikkakunta: Kemi

Re: Nissan Gloria 280E "Gulf" *valmis*

Viesti Kirjoittaja Janne Herajärvi » 26.05.2018 16.37

Ismo Penttinen kirjoitti:
23.05.2018 10.54
Hommasin mökin pihalle vanhan Kota-padan, jonka meinasin maalata Gulfin väreihin. Hallitus ei jostain syystä lämmennyt ajatukselle :mrgreen: !
Oisit vaan maalannut ja vaivihkaa haalannut paikalleensa,sitten siinä vilvoitusjuomaa ryystäessä vaan olisit maininnut että maalasin muuten meän kotapadan.. :mrgreen:

Vastaa Viestiin