The Wobbler

Muihin kategorioihin sopimattomat rakennelmat tänne (lentokoneet, figuurit, ym.)

Valvoja: FCMA Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Avatar
Petri Huhtala
Tamiya
Viestit: 2337
Liittynyt: 06.04.2008 21.53
Paikkakunta: Helsinki

The Wobbler

Viesti Kirjoittaja Petri Huhtala » 17.07.2012 23.55

Koska täällä on tällainen muiden mallien osasto, niin laitetaanpas yksi välipalana tehty aivotuhnu (erittäin pahan hajuinen).
Tämä on siis 1:400 mittakaavan sukellusvene, eli mittaa sillä on tuollaiset 16,5cm. Malli on hellerin tuotantoa ja ilmeisen vanhaa sellaista, sillä kohokuviointi on selvästi ollut vielä tätä tehdessä muodissa. Tämä aivonarautus sai alkunsa joskus vuosituhannen vaihteessa, kun silloin tuli myös vaappuja rakenneltua. Mutta koska tuolloin ei tämän kokoista sukellusvenettä vastaan tullut, jäi projekti tuolloin toteuttamatta. Model Expossa lorvittuani ja ties monettako kertaa kauppoja kiertäessäni, huomasin tämän sarjan ja välittömästi tuo vanha idea välähti mieleen. Tuona viikonloppuna en oikeastaan tehnyt muuta kuin liimasin rungon puolikkaat yhteen ja pyörittelin ajatusta päässäni. Mutta nyt sain yhtäkkiä kipinän ja rakensin tämän parissa päivässä tähän tilaan. Valmis se ei välttämättä ole, tai sitten se on, sen aika näyttää vielä. Lisäksi tämä malli sopii myös siihen ajatukseen, että olen päättänyt olla tekemästä yhtään vakavaa sota aiheista mallia. Eli jos jotain vihanpitovälinettä rakennan, siinä pitää olla jotain hauskaa tai aivan hölmöä.
Kuva
Malli olisi periaatteessa valmis siiman peräänkin, mutta tuollaisena sen runko ei kestäisi suuremman kalan puraisua. Mutta muutaman testiuiton ja säädön jälkeen siinä saattaisi olla jopa jonkunlainen uintikin ja rungon täyttäminen esimerkiksi balsalla vahvistaisi senkin kestämään tositoimia.

Avatar
rane
Heller
Viestit: 61
Liittynyt: 29.02.2012 03.14
Paikkakunta: Espoo

Re: The Wobbler

Viesti Kirjoittaja rane » 18.07.2012 02.04

:shock: -Toihan on loistava idea! :thumbup:
Kun älyttömät käskee haluttomat tekemään mahdottomat, syntyy projekti.

Jeep Grand Cherokee vm.-95
Oldsmobile 98 Luxury Sedan 425cid super rocket vm.-66

Avatar
Tuomas Seppälä
Hasegawa
Viestit: 1532
Liittynyt: 19.01.2005 10.33
Paikkakunta: Loimaa

Re: The Wobbler

Viesti Kirjoittaja Tuomas Seppälä » 20.07.2012 17.09

Kesän paras kalavale :thumbup:
www.facebook.com/tumbesgarage Hot rods & cool kustoms

Avatar
Mikko_-Procyon-
AirFix
Viestit: 191
Liittynyt: 25.01.2006 16.03
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: The Wobbler

Viesti Kirjoittaja Mikko_-Procyon- » 22.07.2012 21.19

Ui jumalauta, tää on hieno. Vaapuntekijänä nostan hattua, että tätäkin puolta näkee tällä foorumilla. Itse olen mallailua soveltanut vaapuntekoon ja koittanut saada muitakin vaapuntekijöitä innostumaan näiden kahden lajin risteyttämisestä. Tämä on juuri sitä ja hienosti tehtynä.

JOS intoa piisaa, niin väsääppä vielä yksi sukellusvene, mutta pistä siihen joku hyvä vaappuväri pintaan! Se on vielä enemmän näiden lajien sekoitusta. Raidat, suomukuvio ja foilaa LGH tai rapala-foliolla. :D

Avatar
Petri Huhtala
Tamiya
Viestit: 2337
Liittynyt: 06.04.2008 21.53
Paikkakunta: Helsinki

Re: The Wobbler

Viesti Kirjoittaja Petri Huhtala » 22.07.2012 21.36

Mikko_-Procyon- kirjoitti: JOS intoa piisaa, niin väsääppä vielä yksi sukellusvene, mutta pistä siihen joku hyvä vaappuväri pintaan! Se on vielä enemmän näiden lajien sekoitusta. Raidat, suomukuvio ja foilaa LGH tai rapala-foliolla. :D
Kyllä mulla pyöri päässä vaikka minkälaista viritelmää, mutta tämä originaaliin väritykseen menevä kuvio voitti lopullisessa kädenväännössä. Tuohon lopulliseen tarinaan, joka nähdään lahdessa, piti tehdä pieniä poistoja jotta sain tekstin mahtumaan kehyksiin. Tuonne PM netin puolelle kirjoitinkin pienen myyntipuheen, joka menee näin.

Nyt voit heittää vanhat vieheesi museoon, sillä tämä U-Wobbler kalastaa kaikkia kaloja, kaikista vesistä. Myös plaanarit ja syvääjät joutavat romukoppaan, sillä U-Wobbler on ohjautuva viehe joka kykenee sukeltamaan jopa 250 metrin syvyyteen asti. Normaaleja syönnillään olevia kaloja varten rungon alla on terävät happoteräs koukut, jotka pureutuvat luisimpaankin kitaan. Kun kala ei ole syönnillään, on U-Wobblerissa lisäaseistus hankalia tapauksia varten. Nopeampia kaloja varten, jotka yrittävät karkuun tai ovat muuten liian kaukana normaalin vaapun kalastettavaksi, on U-Wobblerissa 21 torpedoa. Eteen voi ampua kerrallaan 4 torpedoa ja taakse yhden. Jos taas kyse on liian laiskoista tai muuten vain hitaista kaloista jotka eivät yllä takakoukkuun puraista, voidaan takatorpedon lisäksi jättää miinoja joista kalan on erittäin vaikea ohi mennä. Jotkut kalat taas ovat keksineet paeta veden yläpuolelle, mutta ei hätää sillä tämäkin on suunnittelussa otettu huomioon. Lentokalajahdissa U-Wobbler pintautuu ja ottaa käyttöön kolme 88/35 kansitykkiään, jolloin tarkasti suunnatuilla laukauksilla saalis putoaa suoraan veneen kylmälaukkuun (muistakaa avata kylmälaukun kansi). Jos tämä tuntui uskomattomalta, niin on myönnettävä että joitain rajoituksia U-Wobblerin käytössä kuitenkin on. Sukelluksen pituus on rajoitettu 150km, mutta tutkimuksien mukaan se riittää hieman innokkaammallekin kalastajalle. Keväisessä kaislikon pintakalastuksessakin joudutaan tyytymään 15 170km matkaan, mutta tämänkin uskomme riittävän vielä hieman vannoutuneemmillekin kalamiehille.

Siitä jäi vielä pois maininta Wobblerissa käytetystä kameleontti pintakäsittelystä, joka säätyy tilanteen mukaan pitääkö olla huomiota herättävä väritys vai väijyntä väri. :lol:
Idea taisi lähteä aikanaan jossain Erä lehdessä olleesta testistä, jossa tutkittiin nappaako hauki ihan mihin vain uistimeen. Muistaakseni siinä testattiin mm ruokalusikoita ja taisi siinä olla joku VC pöntön muotoinenkin uistin mukana. Lopputulos taisi olla, että jos uistimessa on edes jonkinlainen uinti, hauen saa siihen iskemään.

Mitä tulee toiseen yksilöön, niin tämä saattaa jäädä uniikiksi. Paitsi jos toisin päätän :wink:

Avatar
Juho Jaakkonen
Tamiya
Viestit: 2376
Liittynyt: 15.01.2006 22.05
Paikkakunta: Alavieska

Re: The Wobbler

Viesti Kirjoittaja Juho Jaakkonen » 23.07.2012 17.27

Loistava idea mutta en kyllä lähtisi tuota oikeasti kalalle tarjoamaan. Menee pian rikki. Luulisi, että sukellusvene on sunniteltu menemään suoraan, joten uintikin lienee huono.
Scale Model Custom's Alavieska
"Automotive bonsai"
Model is authentically detailed inside and out - bumper to bumper, top to bottom.

Vastaa Viestiin