Revell '57 Chevy Bel Air Pro Finish 85-1345

Tällä alueella esitellään laatikoiden sisältöjä, ei siis itse rakenteluprojekteja tai valmiita malleja.

Valvoja: FCMA Moderaattorit

Avatar
Juho Jaakkonen
Tamiya
Viestit: 2376
Liittynyt: 15.01.2006 22.05
Paikkakunta: Alavieska

Revell '57 Chevy Bel Air Pro Finish 85-1345

Viesti Kirjoittaja Juho Jaakkonen » 05.11.2011 14.12

Tällä kertaa testissä Revellin '57 Chevy snap-kitin valmiiksi maalattu Pro Finish-versio. Tämäkin tuli Ameriikoista tuossa kesällä muutaman muun mallin kanssa. Tämä oli itse asiassa halvempi kuin se maalaamaton versio, joten mietin että mikä jottei, testataan pois. Laatikko oli jo saapuessaan aika rujossa kunnossa mutta sisältö oli ok. Sisältö eroaa siitä aiemmin esittelemästäni ja rakentamastani snapparista rengastuksen, tarrojen, muovin värin ja pikkusen erilaisten ohjeiden osalta. Niin, tässä tosiaan on mukana vakio kapselit ja valkosivut. Miettikää, snap-kitissä! Korista sen verran, että sitä ei suinkaan ole maalattu kauttaaltaan, vaan sininen on muovin väri. Myös sisustaa on koitettu elävöittää sutimalla sinne vähän tummaa maalia.

Tämä on laatikon sisällön esittelyn lisäksi siis myös rakennustesti, jossa nähdään minkälaisen mallin saa aikaiseksi suoraan laatikosta ohjeita noudattamalla. Lähdetäänpä liikkeelle:

Kuva
Hieman rähjääntynyt laatikko. Sisältö silti priimaa.

Kuva
Laatikon sisältö kokonaisuudessaan. Yksi alustaruuvi puuttuu mutta niitä on muutenkin mukana kahdet parit jos vaikka sattuu hukkaamaan puolet.

Kuva
Bonuskuva samasta asiasta.

Kuva
Sisusta kasattuna. Kaipaisi ehkä vähän enemmän kuin kahta väriä. Ihan hyvä yritys silti.

Kuva
Sisusta, lasit ja puskurit kiinni korissa. Ohjeen mukaan edetään.

Kuva
Renkaiden kasaus ja kiinnitys akseleiden kanssa alustaan. Alusta ruuveilla kiinni koriin ja lamput paikoilleen. Valmis!

Kuva
Ohan se semmonen.

Mitä tästä voi päätellä? Valmiimman oloinen lopputulos kuin maalaamattoman korin kanssa, mutta vielähän tuossa olisi tekemistä että kehtaisi hyväksi sanoa. Sarja on helppo kasata, joten se on lapsille ja varttuneemmillekin varmasti mukavaa ajanvietettä. Itselläni meni aikaa testikasaukseen 13 kappaletta Hendrix-vainaan BBC sessions-levyltä. Lisäpisteitä annetaan tässä tapauksessa hyvistä valkosivurenkaista. Maininnan ansaitsee mielestäni myös monista snap-kiteistä ja ihan oikeistakin, metalliakseleilla varustetuista, sarjoista tutun ongelman puuttuminen. Tässä nimittäin ei saa niitä vanteissa olevia tappeja, joihin akseli tulee, halki ja poikki ainakaan vahingossa. Akselit menevät nätisti vanteisiin ja ne saa irtikin jos vaikka haluaa muuttaa auton korkeutta. Näissä kun on alustassa reiät korkeammalle ja matalammalle asennolle.

Lisälukemistona maalaamattoman snap-kitin katsaus, josta selviää plussat ja miinukset:
http://forum.fcma.fi/viewtopic.php?f=23&t=6330

Samaisen mallin rakennustopicki, jossa lähdetään etenemään snap-kitistä kohti uskottavampaa hyllymallia:
http://forum.fcma.fi/viewtopic.php?f=4&t=6527
Scale Model Custom's Alavieska
"Automotive bonsai"
Model is authentically detailed inside and out - bumper to bumper, top to bottom.