Ulkomaiset mallikaupat joissa käyty.

Yleistä keskustelua mallailuun liittyvistä yleisistä asioista. Keskustelu rakennussarjoihin liittyen rakentamisen alle.

Valvoja: FCMA Moderaattorit

Hyneman
Heller
Viestit: 79
Liittynyt: 02.12.2007 15.05
Paikkakunta: Oulu

Ulkomaiset mallikaupat joissa käyty.

Viesti Kirjoittaja Hyneman » 21.07.2011 05.26

Ajattelin että olisiko mallareilla mielenkiintoa esitellä ulkomailta löytämiään mallikauppoja joissa on tullut vierailtua.
Saanut mahdollisesti otta kuvia yms. (kuvat vain liikkeen omistajan/työntekijän luvalla) Samaan yhteyteen voisi myös kirjoitella vähän liikkeen hintatasosta yms. Millaiselta paikka vaikutti, sekä ohjeet paikan löytämiseen.

Itse aloitan paikalla nimeltä Lill's futaba joka löytyy Filippiineiltä Manilasta Makatin kaupunginosasta.

Paikka on muutaman kilometrin päässä Makatissa sijaitsevasta Suomen suurlähetystöstä.
Ayala center nimisessä paikassa. Tuonne pääsee helposti pyytämällä taksia ajamaan Glorietta mall 4:lle.
Glorietta mall on iso useamman rakennuksen sisältävä ostoskeskus. Glorietta mall 1-5.

Glorietta mall 4 etuovelta lähde kävelemään kohti SM markettia.
Glorietta mall 4 ja SM market:in välissä on katu jota kävelet kohti park square 1 nimistä rakennusta (nimi näkyy selvästi rakennuksen kyljessä.) Menet pääovesta sisään joka on suoraan edessä kun kävelet Glorietan ja SM marketin välissä.
Mene sisään rakennukseen ja käänny ensimmäiseen oikealle menevään käytävään. Kävele melkein käytävän päähän. Vasemmalla puolella pikkuisen ennen ulko-ovea on Lill's futaba.

Liike on kutakuinkin Tietonikkarin kokoluokkaa. Mallivalikoima on hiukan sotilaskalustopainotteinen. Mallin valmistajista erityisesti tamiyan valikoima oli laaja. Autoista löytyi Formuloita, Minejä, skylinejä, kuplia yms. Trumpeteerin iso Ford gt40.
Hinnoista muutama esimerkki. Tamiyan perus mini noin 450 filippiinien pesoa. Tamiyan kupla noin 600 pesoa. Kallein malli jonka hinta jäi mieleen oli Tamiyan USS Enterprise 1/350 mittakaavassa. Hintaa noin 5300 pesoa.
Mukaan liikkeestä lähti Tamiyan maalausteline 680 pesoa sekä tamiyan leikkaus matto (A3) hintaan 890 pesoa.
Radio-ohjattavia oli laaja valikoima tamiyaa. Peson kurssi on esittelyn kirjoittamisen aikaan noin 60pesoa/1€

Mallin rakennusapuvälineitä oli paljon suoraan hyllyssä, maaliruiskuissa oli laaja valikoima. Tamiyan maaleja oli paljon useammassa eri purkkikoossa. Hinnat ei tosin maaleista jäänyt mieleen.
Liike antoi laadukkaan vaikutelman. Tosin automallarina jäi kaipaamaan hiukan laajempaa autovalikoimaa.
Ehdottomasti tutustumisen arvoinen liike jos sattuu eksymään Manilaan. Itse tulen käymään paikassa aina kun eksyn tähän osaan maailmaa.

Paikalla on myös nettisivut. http://lilsfutaba.net/

Muutama kuva paikasta.
http://public.fotki.com/Hyneman/model-s ... isovi.html
http://public.fotki.com/Hyneman/model-s ... html#media
http://public.fotki.com/Hyneman/model-s ... html#media
http://public.fotki.com/Hyneman/model-s ... html#media
http://public.fotki.com/Hyneman/model-s ... html#media
Viimeksi muokannut Hyneman, 01.08.2011 11.42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Niko Lindström
FCMA member 2019
Viestit: 2507
Liittynyt: 20.02.2008 18.34
Paikkakunta: Vantaa.
Viesti:

Re: Mallikaupat joissa käyty.

Viesti Kirjoittaja Niko Lindström » 21.07.2011 09.54

Hyvä idea tällainen topic. Itsekin voisin listata muutamat, missä on tullut käytyä... Kuvia mistään ei ole, mutta kokemuksia löytyy.

-Harambee Hobby, Tukholma.
Rådmansgatan 25

Tämä on hyvä kauppa, jos automalleja hakee, etenkin noita Jenkkejä on runsaasti. Löytyy hyllystä myös vähän vanhempia sarjoja, esim. Monogram '65 Impala oli viimeksi kun kävin. Ei tuollaisia meillä löydy... Kauppa on melko pieni, mutta mallit on ahdattu tiiviisti takaseinälle. Sinne ei pääse edes kovin lähelle, ottakaa kiikari mukaan :mrgreen: . Myyjä sitten antaa sieltä käsiin haluamasi mallin.
Hintataso on kohtuullinen, viimeksi ostin AMT:n '67 Impalan, joka maksoi loppujenlopuksi senhetkisen kurssin mukaan n. 15 euroa. Tämä siksi, että käteisellä ostettaessa sain 15% alennuksen. Muutenkaan hinnat eivät olleet kovia, kannattaa käydä.
Löytäminen on vähän hankalaa, mutta eipä siihen mitään suurempia ohjeita osaa antaa... Kartasta katsoo vaan, mihin pitää mennä, mutta kun alkaa tuntua, että täällä ei mitään kauppaa voi olla, käännytään takaisin, se kauppa putkahtaa kohta nenäsi eteen kun vaan jaksaa mennä tarpeeksi pitkälle.
http://www.harambee.se/index.php Ja sitten vielä kuva liikkeen ulkopuolelta: http://www.harambee.se/Harambee_Om.php
Google Maps: http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 22638&z=16

-Wenzels Hobby, Tukholma.
Regeringsgatan 25
Aukioloajat:
Mån - Fre: 10.00 - 18.00
Lör: 10.00 - 15.00
Sön: Stängt

Ihan hyvä kauppa sekin, automalleja löytyy runsaasti. Myös prätkiä, lentokoneita, laivoja, sotakalustoa jne. Autoja on vähemmän, kuin Harambeessä, ja hinnat ovat pilvissä :shock: . Kannattaa ykkösenä käydä mielummin tuolla Harambeessa, kuin täällä. Maalivalikoimat ovat kuitenkin erittäin hyvät, sekä myös autoradan autoja löytyy.
Löytyy helposti, on siinä ihan Gallerian vieressä. (Galleria on jonkinnäköinen ostoskeskus...) Kauppa on jopa melko isokokoinen, ja sen huomaa helposti vähän kauempaakin. Viime reissulla en ostanut mitään, johtuen siitä, että hinnat ovat kovia. Silloisen kurssin mukaan jostain vähän halvemmastakin mallista pyydettiin 30 euroa...
http://www.wentzels.se/ Ja kuvia liikkeestä: http://www.wentzels.se/index.php?page=horis-butiken

Model Zone, Lontoo
202 High Holborn
Aukioloajat.
Monday to Saturday | 9.30am - 6.00pm
Sunday | 11.00am - 5.00pm

Hyvä kauppa, Lontoon keskustassa. Helppo löytää, melko isolla kadulla. Löytyy paljon diecasteja, myös HO scaalan muovisia. Ostin yhden sellaisen, kun viimeksi käytiin, '58 Plymouthin, joka oli pölyyntynyt hiekkatiellä ajossa. Oli paljon niitä, ja todella hienoja! Automallipuoli ei ollut mikään huima, mutta kuitenkin niitäkin oli ja valinnanvaraa jollain tasolla. Ostin '67 Corveten ja HD Chopperin, eivätkä olleet edes kalliita, keikkuivat siinä 20 euron hujakoilla. (senhetkisen kurssin mukaan.) Maaleja kanssa paljon.
Ehdottomasti vierailun paikka, helppo löytää.
Kartta:http://www.modelzone.co.uk/stores/london.html

Hobby Lobby, Daytona Beach, Florida.
2455 W International Speedway Blvd

Hyvä kauppa se on sekin, kannattaa käydä! Ihan Daytona Speedwayn vieressä, joka on pakollinen vierailupaikka kaikille. Liike on siinä ihan moottoriradan vieressä, helppo löytää ja on todella iso kauppa. Tosin kun ovesta astuu sisään, alkaa näyttämään kuin astuisi Hong Kongiin (tosin kertaa X suurempaan...), mutta siellä niitä malleja vaan sattuu olemaan. Itse ostin viimeksi Kenworth W900 rekan, ja '65 Stepsiden. Oli halpoja, 30% alennusta sai, maksoivat yhteensä 35,02$. Maalejakin löytyi. Ja niitä malleja oli sitten paljon!
http://local.yahoo.com/info-74260604-ho ... tona-beach <-- Kartta.

Daytona Racing Souvenirs & Hobbies
2525 W. International Speedway Blvd

Samalla kadulla, kuin Hobby Lobby, mutta tämä kannattaa käydä eka. Kun astuu sisään, näkyy takaosassa kauppaa olevan malleja varmaankin kahden Tietonikkarin Jenkkiautojen verran. NASCAR- kalustoa on niistä reilu puolet, mutta löytyy muitakin. Ja myös vanhoja sarjoja löytyy, hinnat eivät ole yhtä halvat kuin HobbyLobbyssä, mutta eivät mitenkään kamalan kalliitkaan. Nascaria saa minkä merkkistä vaan ja lähes kenen vaan ajamana, mitä mallina löytyy. :mrgreen: Myöskin styreeniä löytyy, erinäisiä decaleja kamalasti, PPP:n Nascar renkaita (40-50 luvun, 60 luvun, 70 luvun jne. renkaita ja vanteita). Renkaita saa valita vielä Good Yearin tai Firestonen välillä. Todella hyvä kauppa, pakkovierailu!
Itse osti Gordonin Monte carlon.
http://www.daytonaracingsouvenirshobbies.com/index.html

Giorni Modellismo, Rooma
Via Dei Gracchi, 31-33
http://giornimodellismo.biz/
Aukioloajat:
Lun: 15.30 - 19.30
Mar - Sab: 9.30 - 13.00
15.30 - 19.30
Dom: Chiuso (älkää kysykö suomennosta.... :lol: )
Ihan hyvä kauppa sekin, pääasiassa tosin muita, kuin autoja, mutta niitäkin löytyy. Lähinnä kilpa-kalustoa. Joidenkin hinnat ovat tosin todella korkeita, mutta jotkut sarjat kohtuuhintaisia. Liike on pienellä sivukadulla, jossa on myös ravintola keskellä jalkakäytävää. Tässä kaupassa hyvä käydä samalla reissulla, kun vierailee Vatikaanissa, on siinä lähellä. Aukioloajoista sellainen varoituksen sana, että kun Italiassa ollaan, ja pieni kauppa kyseessä, niin välillä nuo aukioloajat ovat vähän sinnepäin.
Metroasema on kaupan lähellä, mutta metrolla kulkeminen on jo melkoinen suoritus...
Kuitenkin ihan ok kauppa, valikoimaa jonkin verran, ja laatikoita saa pyöritellä käsissä vapaasti. Itse ostin Porsche 935 Martinin.

Siinä niitä, olis vielä yksi Italialainen kauppa, muttakun en tiedä osoitetta niin en viitsi laittaa. Osaisin kyllä mennä sinne melko tarkasti... :roll:
Viimeksi muokannut Niko Lindström, 22.02.2014 16.01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
FHRA S/SS 570 Driver.
"Well I Got The Throttle Wide Open, Both Wheels Left The Ground"
Lindström Racing - Stock Eliminator Drag Race Team.

Avatar
Juhap
AMT
Viestit: 821
Liittynyt: 29.12.2004 18.53
Paikkakunta: Ruovesi

Re: Mallikaupat joissa käyty.

Viesti Kirjoittaja Juhap » 30.07.2011 21.10

Meikäläisen mallikauppakäynnit ovat olleet kovin rajoittuneita... Mistä lie marketeista ja maailmalta noita muovi-ihmeitä on osteltu...

Harambee Hobby vuonna 1983. Karlavägen 24, Stockholm. Kaverit hiukka naureskeli kun porukasta yks halus leikkikalukauppaan. Oli silloin aika ahdas pikku puoti ja lootaa korkeelle kattoon asti. Poikkesin uudessa paikassa 2003. No, pääsiäisen aattopäivien kunniaksi kauppa kiinni...

EDITOITU uuden otsikon mukaiseksi... Viitaten alla olevaan viestiin...
Viimeksi muokannut Juhap, 01.08.2011 12.45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Hyneman
Heller
Viestit: 79
Liittynyt: 02.12.2007 15.05
Paikkakunta: Oulu

Re: Ulkomaiset mallikaupat joissa käyty.

Viesti Kirjoittaja Hyneman » 01.08.2011 11.43

Otsikko korjattu vastaamaan paremmin sitä mitä haetaan tällä viestiketjulla.

Kim Elovainio
Fujimi
Viestit: 1109
Liittynyt: 05.11.2007 15.38
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ulkomaiset mallikaupat joissa käyty.

Viesti Kirjoittaja Kim Elovainio » 08.08.2011 15.41

Toi Wenzels Hobby oli muuten mun mielestä ihan siinä Galleria-kauppakeskuksessa. Ulkopuolella tosin.
Ja pari viikkoa sitten Tallinnassa Rocca al Mare-kaubanduskeskuksesse oli joku Hobilinn tms, mutta ei vierailemisen arvoinen paikka. Olematon tarjonta.

Avatar
Niko Lindström
FCMA member 2019
Viestit: 2507
Liittynyt: 20.02.2008 18.34
Paikkakunta: Vantaa.
Viesti:

Re: Ulkomaiset mallikaupat joissa käyty.

Viesti Kirjoittaja Niko Lindström » 11.08.2012 11.35

Käytiin Berliinissä ja pitihän sitä samalla poiketa parissa mallikaupassa.

1. ModellAutoCenter.
Kurfürstenstr. 73
12105 Berlin-Mariendorf

Kohtuullisen hyvä kauppa, paras missä tuli käytyä. Melko kaukana keskustasta, mutta Metrolla pääsee aika lähelle kulkemaan. Metrollakin on aika helppo kulkea joten lähdettiin sitten sinne ihmettelemään.
Ekaksi ongelmaksi muodostuu kartta, tai sen puute. Meillä ei ollut karttaa joka näyttää tarpeeksi laajaa aluetta, eikä Hotellistakaan sellaista saanut. Mutta ei sitä onneksi tarvinnutkaan, kun tämä katu jolla mallikauppa oli, löytyi hyvin läheltä metroasemaa. Sitä sitten vaan tarpeeksi pitkän matkaa eteenpäin ja kauppa löytyy nenän edestä. Sisällä on paljon DieCasteja, hienoja sellaisia mutta pienoismallit puuttuvat... :screwy: Kun myyjältä niitä kysyi, niin pääsi varaston puolelle katsomaan ja olihan siellä kohtalainen valikoima Revelliä ja AMT:tä. Hintatasokin on aivan normaali. Lisäksi löytyy joitakin afterivanteita (isoja) ja Foilia yms.
http://www.modellautocenter.de/epages/15483938.sf/

2. Berliner Zinnfiguren
Knesebeckstr 88
Monday-Friday 10 AM-6 PM.
Saturday 10 AM-3 PM

Tämä kauppa sijaitsi Hotellista n. 50 metrin päässä, mutta vaikka nettisivuilla olin jotakin automalleja näkevinäni, ei sisällä niitä ollut yhtään. Figuureja ja Sotakalustoa löytyy sitäkin enemmän, samoin referenssikirjoja yms. juurikin Sotamalleihin.
Oma huomio kohdistui tosin tiskin takana olleisiin työvälineisiin ja erilaisiin litkuihin. Näitä oli melko hyvä valikoima ja hinnatkin olivat kohtalaisia, joten tulikin sitten hieman ostettua näitä. Pitää kokeilla niiden toimintaa...
http://www.zinnfigur.com/index.php?osCs ... 22i1q1han4

3.Staufenbiel Berlin.
Georgenstraße 24
Monday-Friday 10 AM-7 PM.
Saturday 10 AM-4 PM

Melkoisen hyvä kauppa tämäkin ja aika keskustassa. Helppo löytää, hyvin RC painotteinen, mutta takanurkasta löytyy myös AutoMalleja, samoin Lentokoneita yms. Mitä nyt katselin niin oli siinä Revellin uutta London Bussia ja 1/12 Mustangia. Hinnatkin olivat aika hyvät. Työvälineitä löytyi myös hieman, muovitankoa, putkea, L-muotoista styreenitankoa yms. oli myöskin runsaasti, samoin styreenilevyjä.

Lisäksi Pienoismalleja, myös autoja, löytyi Tauentzienstraße 21-24 osoitteella KaDeWe-Tavaratalosta. Tuo on sen verran kookas keskus, että pitäisi olla helppo löytää, lisäksi (ainakin naisväelle) tuolta löytyi kaikenlaista katseltavaa, joten jos tuolla poikkeaa, kannattaa suunnata suoraan viitoskerrokseen. Revell Germanyn malleja oli hyllyssä, myös '64 Avo Mustangia ja muutama muukin jenkki siitä löytyi, samoin kun taas tuo Lontoon Bussi.
Hintataso yllättävänkin matala, myös maaleja löytyi, samoin paljon DieCasteja ja HO Scale Junarata-tavaraa.

Lisääkin kauppoja löytyi etsinnällä, mutta niissä ei ehditty vierailla.

Tamico
Richard Wagner Str 25
Monday, Wednesday and Friday 3 PM-7 PM.
Saturday 10 AM - 2 PM.

Modellautos-Budig
Leibnizstraße 42
Berlin
FHRA S/SS 570 Driver.
"Well I Got The Throttle Wide Open, Both Wheels Left The Ground"
Lindström Racing - Stock Eliminator Drag Race Team.

Avatar
Niko Forsberg
AirFix
Viestit: 724
Liittynyt: 14.02.2005 18.45
Paikkakunta: Esbå
Viesti:

Re: Ulkomaiset mallikaupat joissa käyty.

Viesti Kirjoittaja Niko Forsberg » 30.12.2012 14.06

Tukholman kierroksella kerkeisi hieman kartoittamaan valikoimaa:

Press Stop - hemmetin iso R-kioskin tapainen lehtiputiikki, enemmän mallilehtiä kuin tiesin olevan olemassakaan. Regeringsgatan 27, Wentzelin ja Gallerian sisäänkäynnin välissä. http://www.press-stop.se/

Wentzel oli asiallinen, valikoimaltaan suht hyvä putiikki. Vähän kuin Tieto-Nikkari jossa kaikki on vähän paremmin...myös se hintataso. Esim. Revell Chevy Nova '69 oli 40 euroa. Noh, eipähän tullut ostettua mitään.

Harambee Hobby, tämä putiikki on, kuten pitäjänsäkin, on kieltämättä ehtoopuolella. Netin listat ei olleet ihan ajantasalla, muutama mielenkiintoinen oli jo hävinnyt hyllystä. Tuorein malli taisi olla Revellin välikoppa-Escort ja C5 Corvetet - asia josta joko pitää tai ei, markettimalleja on turha etsiä, vanhempia helmiä oli mukavasti. Hintataso on ehdottomasti kilpailukykyinen.
"Damn Ebay!" - Homer Simpson
"Työn" alla: 1:1 kilpureita & hassu hattu

Avatar
Vesa Jussila
AirFix
Viestit: 122
Liittynyt: 07.08.2005 17.16
Paikkakunta: Milton Keynes

Re: Ulkomaiset mallikaupat joissa käyty.

Viesti Kirjoittaja Vesa Jussila » 31.12.2012 12.59

Hei!

Tuo Model Zone Holbornessa jo mainittiinkin, on hyva peruskauppa. Loytyy Tamiyaa, Hasegavaa jne. Myyjilta kannattaa kysya jos etsii jotain tiettya, kaikki mallit eivat ole tuolla hyllyssa ja jos ei ole tavaraa tuossa liikkeessa saavat nopeasti muista liikkeista toimitettua (Model Zone on kohtuullisen iso ketju). Samoin tuolla on hyvin tarvikkeita, EverGreen muoveja, foilia jne. Niin ja vaimon/tyttoystavan voi jattaa ostosten ajaksi British Museumiin. Loytyy melkein vieresta.

Toinen liike jota olen kayttanyt on Hannants Hendonissa. Liike loytyy RAF:n museon vieresta. Tuonne mennessa kannattaa muistaa etta metroasema ei ole Hendon vaan sen jalkeinen Colindalen asema Northern linella. Automalleja tuolla on hyvin rajallisesti, mutta tarvikkeita kohtuullisesti. Tama paikka sopii paremmin leko-mallarille. Taman liikkeen kohdalla kannattaa muistaa, ettei tama ole varsinainen paaliike ja siksi varasto rajallinen. Toimittavat kylla nopeasti tuonne paaliikkeesta jos jotain tiettya haluaa.

t. Vesa
Vesa
-----------------------------
Life starts at 320 kmh

Avatar
mikkod
Moderaattori
Viestit: 2702
Liittynyt: 23.11.2004 16.05
Paikkakunta: Suomi - Finland
Viesti:

Re: Ulkomaiset mallikaupat joissa käyty.

Viesti Kirjoittaja mikkod » 31.12.2012 17.44

Nimeä en muista, mutta oli Barcelonassa. Siellä oli kylläkin enimmäkseen Kyoshon 1:18 autoja, mutta muovimalleille oli omistettu oma nurkkansa. Ei tullut halvaksi se(kään) kauppa.
En pidä mitään minään.
BANDITS SIX O`CLOCK LOW!!!

Everything I like is either illegal, immoral, fattening, addictive, expensive or impossible
I like the TUNA here.
-Paul Walker 1973 - 2013

Avatar
Ari Tamminen
AMT
Viestit: 821
Liittynyt: 13.02.2005 04.33
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ulkomaiset mallikaupat joissa käyty.

Viesti Kirjoittaja Ari Tamminen » 12.02.2013 01.49

Niko Lindström kirjoitti:Käytiin Berliinissä ja pitihän sitä samalla poiketa parissa mallikaupassa.
Tuli vietettyä reilu pari viikkoa tuolla Berliinissä joulukuussa ja toki mallikauppoja tuli myös kierreltyä.
Niko Lindström kirjoitti:3.Staufenbiel Berlin.
Georgenstraße 24
Monday-Friday 10 AM-7 PM.
Saturday 10 AM-4 PM

Melkoisen hyvä kauppa tämäkin ja aika keskustassa. Helppo löytää, hyvin RC painotteinen, mutta takanurkasta löytyy myös AutoMalleja, samoin Lentokoneita yms. Mitä nyt katselin niin oli siinä Revellin uutta London Bussia ja 1/12 Mustangia. Hinnatkin olivat aika hyvät. Työvälineitä löytyi myös hieman, muovitankoa, putkea, L-muotoista styreenitankoa yms. oli myöskin runsaasti, samoin styreenilevyjä.
Tämän vierestä tuli käveltyä, mutta päättelin sen olevan vain RC-kauppa, mutta vissiin olisi sitten ollut (staattisia) automallejakin. Se mikä jäi mieleen, niin tämän kaupan yläkerrassa oli "Finnland-institut"... :D Otin jopa valokuvan... (joka tosin on vieläkin kamerassa...)

Niko Lindström kirjoitti:Lisäksi Pienoismalleja, myös autoja, löytyi Tauentzienstraße 21-24 osoitteella KaDeWe-Tavaratalosta. Tuo on sen verran kookas keskus, että pitäisi olla helppo löytää, lisäksi (ainakin naisväelle) tuolta löytyi kaikenlaista katseltavaa, joten jos tuolla poikkeaa, kannattaa suunnata suoraan viitoskerrokseen. Revell Germanyn malleja oli hyllyssä, myös '64 Avo Mustangia ja muutama muukin jenkki siitä löytyi, samoin kun taas tuo Lontoon Bussi.
Hintataso yllättävänkin matala, myös maaleja löytyi, samoin paljon DieCasteja ja HO Scale Junarata-tavaraa.
KaDeWe:ssä kävin myös, itse ostin sieltä tosin vain diecasteja, kun ensin sain myyjän huomion, joka esitteli jollekin pariskunnalle ennen minua autojen muovipienoismallirakennussarjoja vähän turhankin pitkään... :)
Niko Lindström kirjoitti:Modellautos-Budig
Leibnizstraße 42
Berlin
Budigilla kävin ensimmäisen kerran joskus 10 vuotta sitten, ja toki nytkin. Se on enemmän diecasteja myyvä liike, mutta siellä on myös etenkin 1:43 mittakaavan hartsimalleja joita ei välttämättä muualta löydä. Tuolta olen itse aikoinaan hankkinut mm. 1:43 Mantzel-Mantan hartsisarjan. Oli siellä nytkin monenlaista mallia, itse tosin ostin tällä kertaa vain valmiita diecasteja.

Lisäksi oli muutama muu mallikauppa joissa kävin:
Turberg
http://www.turberg.de/
Lietzenburger Strasse 51
Aika lähellä tuota KaDeWe-tavarataloa ja Budigia. Täällä oli sekä diecasteja että rakennussarjoja. Diecastien hinnat olivat ihan taivaissa... (lue: kalliita). Jonkun verran oli myös hartsisarjoja ja konversiokittejä, etupäässä 1:43 mittakaavassa toki nekin. Itse päädyin tällä kertaa ostamaan vain Herpan 1:87-mittakaavan rakennussarjoja. Mutta koska on kävelymatkan päässä noista parista, niin kannattanee samalla reissulla käydä jos tuolla käy.

Modellbaumeile
https://maps.google.com/maps?q=Berliini ... 9756540224
Karl-Marx-Allee 138, metroasema Frankfurter Tor on tuon lähellä.
Enimmäkseen RC-malleja, mutta myös muovimalleja. Itse en ostanut mitään, en löytänyt mitään itseäni kiinnostavaa, mutta voi sieltä joku toinen jotain kiinnostavaa löytääkin. Enemmän militaari- ja lentokonemalleja siellä ainakin oli kuin itseäni kiinnosti.
http://www.modellbaumeile.com/

Ja muovimalleja löytyy toki ihan lelukaupoistakin, oman hotellin lähellä oli kauppakeskus Ring-Center (Frankfurter Allee 111), josta löytyi Spiele Max lelukauppa yläkerrasta jossa oli myös muovimalleja, itse ostin sieltä 1:35 Opel Admiralin rakennussarjan. Saman ketjun liikkeitä on ympäri Saksaa.
http://www.spielemax.de/
ata
malliprojektit: Caterham Super Seven 1:12
1:1: Pontiac GTO 2004, Pontiac Tempest 1970, Opel Calibra Turbo 1992

Avatar
Vesa Jussila
AirFix
Viestit: 122
Liittynyt: 07.08.2005 17.16
Paikkakunta: Milton Keynes

Re: Ulkomaiset mallikaupat joissa käyty.

Viesti Kirjoittaja Vesa Jussila » 17.03.2013 18.46

Laitetaan paivitysta. Eli tuli kaytya Dublinissa ja sielta loytyy keskusta-alueelta kaksi malli kauppaa.

Toinen on Mark's Model ja se loytyy osoitteesta 14 Hawkins Street. On kaymisen arvoinen kauppa. Hyva valikoima automalleja seka runsaasti leko tavaraa.
Toinen keskusta-alueella oleva liike on Dublin model shop joka on osoitteessa: 11 Blessing Street. Alue on sita hieman karumpaa Dublinia ja narkkareita kannattaa varoa. Tuossa liikeessa lahinna vanhoja malleja vanhaa airfixia jne. Itselleni tuolta tarttui mukaan Hasegavan C-ryhman Nissan.

Sitten monien tuntema Model Zone Holbornissa laittaa ovet kiinni ja muuttaa. Eli liiketta ei enaa kannata etsia Holbornin metroaseman vieresta. Uusi osoite ei viela ollut tiedossa kun tanaan kysyin myyjalta.

t. Vesa
Vesa
-----------------------------
Life starts at 320 kmh

Avatar
Bowtie
Tamiya
Viestit: 2153
Liittynyt: 28.01.2005 09.49
Paikkakunta: Tuusula
Viesti:

Re: Ulkomaiset mallikaupat joissa käyty.

Viesti Kirjoittaja Bowtie » 18.03.2013 13.52

mikkod kirjoitti:Nimeä en muista, mutta oli Barcelonassa. Siellä oli kylläkin enimmäkseen Kyoshon 1:18 autoja, mutta muovimalleille oli omistettu oma nurkkansa. Ei tullut halvaksi se(kään) kauppa.
Saatko Mikko ongittua jostain puodin nimen/osoitteen? Pitäis käydä muutaman viikon päästä ja ehkä ehtis vilkaista vähän jotain mallikauppaakin...
"´63 Chevrolet - Clean Cut As A Jewel, Smooth-Riding As A Jet"

Eero Vainikka

Avatar
Niko Lindström
FCMA member 2019
Viestit: 2507
Liittynyt: 20.02.2008 18.34
Paikkakunta: Vantaa.
Viesti:

Re: Ulkomaiset mallikaupat joissa käyty.

Viesti Kirjoittaja Niko Lindström » 22.02.2014 16.15

Käytiin Nizzassa, Ranskassa ja yhden mallikaupankin kerkesin löytämään. En ollut muistanut katsella etukäteen näitä, mutta sillä välin kun naisväki oli vaateostoksilla, kattelin faijan puhelimella ja löysinkin yhden kaupan.

Modelisme 2000
Osoite: 9 Rue de l'Hôtel des Postes, 06000 Nice, France

Kaupassa oli pääpainona erilaiset RC-Härvelit, mutta kun astui ovesta sisään, minun huomio kiinnittyi isoon telineeseen Tamiyan Spraymaaleja. Myös muiden valmistajien pensselillä sudittavia maaleja löytyi paljon, kuten myös muita litkuja joista osaa en ollut ikinä ennen nähnytkään. Styreeniä ja muuta scratch-rakentelutavaraa oli myös mukavasti. Mallipuolella oli hieman hiljaisempaa, Lentokoneita ja Sotakalustoa kyllä riitti vaikka muille jakaa, mutta autoja oli ehkä n. 15 sarjaa, joista varmaan 5 oli Jenkkiautoja. Hintoja katselin sen verran, että jotkut mallit olivat törkeän kalliita (MPC Bounty Hunter Mustang Funny Car 45€!) mutta toiset olivat ihan normaaleissa hinnoissa.

Helppo löytää ja ihan keskustassa, pienen matkan päässä "Pääkadulta" jossa ratikkoja suhaa edes takaisin ja vaatekauppoja on riittämiin. :roll:

Mun oli pakko ostaa Revellin 2009 Challenger. Pitäis vielä tilata Drag Pack konepelti ja Jeg's decalit Slixxiltä.
FHRA S/SS 570 Driver.
"Well I Got The Throttle Wide Open, Both Wheels Left The Ground"
Lindström Racing - Stock Eliminator Drag Race Team.

Avatar
Olli Leinonen
AirFix
Viestit: 220
Liittynyt: 18.10.2005 15.54
Paikkakunta: Kuopio

Re: Ulkomaiset mallikaupat joissa käyty.

Viesti Kirjoittaja Olli Leinonen » 04.03.2014 12.32

Teneriffalla Los Cristianosessa vastaan tuli La Galeria Bellas Artes niminen taide/askartelukauppa
osoitteessa Avda. de Suecia 21 Los Cristianos. Kaupassa oli kaiken taide ja askartelukaman lisäksi myös
pienoismalleja, kynäruiskuja, kompuroita ja Vallejon maaleja tarjolla.
Tarjolla oli ainakin Tamiyan, supermodelin ja Revellin malleja, ja äkkivilkaisulla hintataso vastasi Suomen hintoja.
Kuva
Kuva
Kuva
http://www.la-galeria.es/
http://www.youtube.com/watch?v=hG_unVgLPrs
http://goo.gl/maps/TXv1U

Avatar
Vauhtipahvi
Tamiya
Viestit: 3132
Liittynyt: 30.11.2004 00.45
Paikkakunta: Rajamäki

Re: Ulkomaiset mallikaupat joissa käyty.

Viesti Kirjoittaja Vauhtipahvi » 21.11.2014 19.54

Sarasús, Calle Atocha 92, Madrid.

Vierekkäin on lelukauppa ja pari ovea alempana "harraste" kauppa. Enemmänkin ns. markettimerkkejä, mutta valikoima huomattavasti laajempi, kuin suomalaisissa normikaupoissa. Revell, Italeri, Airfix, Tamiya. Yllärinä Tamiyan purkki- ja spray maalit. Myös Scalextrix ja metallimalleja.
Emäntä sanoi ettei ollut koskaan nähnyt kerralla sellaista määrää palapelejä.

Hintataso sama tai joissain jopa kalliimpi, kuin Suomessa.

Vastaa Viestiin