Petri Lehtoväre

Kerro itsestäsi hieman muille mallareille

Valvoja: FCMA Moderaattorit

Avatar
Petri Lehtoväre
AirFix
Viestit: 163
Liittynyt: 02.03.2009 22.21
Paikkakunta: Jyväskylä

Petri Lehtoväre

Viesti Kirjoittaja Petri Lehtoväre » 05.03.2009 23.05

Moi!

Olen yksi sivuston nuoremman polven edustajista eli ikää on kertynyt 16 vuotta. Mallailun aloitin kaverin innostamana suunnilleen vuonna 2006. Aluksi väsäilin muutaman lekon ja siirryin siitä autoihin. Ensimmäinen automallini oli Chevy Impala Lowrider '64.

Rakennan mallit kunnolla ajan kanssa. Rakennan mieluiten japanilaisia autoja, mutta tulee sitä välillä käytyä amerikan ja euroopankin puolella :mrgreen: .

Tapahtumissa käyn aina varmasti Tikkakoskella ja Tampereella. Yritän aina raahata mukanani myös muutaman mallin. Jos joku sattuu minut näyttelyssä tunnistamaan, niin mielellään saa tulla puhumaan.

Hyvät mallailut kaikille! 8)
Viimeksi muokannut Petri Lehtoväre, 15.05.2010 13.07. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
http://s578.photobucket.com/albums/ss229/PPeteL/
--Projektit: Laatikoissa, suunnitteluasteella...--

Avatar
Petri Lehtoväre
AirFix
Viestit: 163
Liittynyt: 02.03.2009 22.21
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Petri Lehtoväre

Viesti Kirjoittaja Petri Lehtoväre » 15.05.2010 13.06

Peruskoulun äidinkielen loppukirjoitelmasta pätkä, joka kertoo hieman laajemmin tuosta omasta historiasta harrastuksen parissa.

''Oma kiinnostus pienoismalleihin heräsi oikeastaan puolivahingossa ollessani 12-vuotias. Laatikossani oli pitkään lojunut Hellerin valmistama Airbus A380 lentokone. Laatikko sisälsi vain muutaman osan ja liimatuubin, koska se oli vaikeusasteeltaan helppo. Osien liimaaminen onnistui yllättävän hyvin, mutta siirtokuvia en vielä silloin osannut laittaa. Mallia siirtokuvien kiinnitykseen näytti kaverini, joka oli tehnyt pienoismalleja jo muutaman vuoden ajan. Seuraavat kolme pienoismalliani, jotka olivat myös lentokoneita, ostin Tampereelta Harraste Oy:stä. Rakensin ne niin hyvin, kuin silloisilla taidoillani pystyin.
Pysyvästi innostuin harrastuksesta ostettuani ensimmäisen auton pienoismallin. Se oli Revellin Chevrolet Impala Custom. Rakentaessani sitä, paneuduin ensimmäistä kertaa kunnolla maalaamiseen ja oikeaoppiseen siirtokuvien laittamiseen. Kuitenkin aikaa valmistumiseen kului vain muutama viikko, mikä nykyään tuntuu todella lyhyeltä ajalta saada pienoismalli valmiiksi. Autojen rakentaminen tuntui luontevalta, joten jatkoin harrastustani niiden parissa.
Helmikuussa 2008 osallistuin ensimmäistä kertaa omilla pienoismalleillani alan tapahtumaan Tampereella. Ilmoittautuminen ja pienoismallien vieminen näyttelypöydille oli todella jännittävää ja uutta vielä harrastukseni alkuaikoina. Päivä kului nopeasti muiden harrastajien tuotoksia tutkien ja valokuvaten. Tapahtumasta sain lopulta kotiin viemisiksi tunnustuspalkinnon hyvästä työn jäljestä. Palkinto oli suuri asia minulle, koska siitä sain paljon intoa ja halua rakentaa yksityiskohtaisempia ja siistimpiä pienoismalleja. Tampereen tapahtumasta lähtien olen käynyt vähintään kahdessa näyttelyssä vuoden aikana. Kahden vuoden aikana pienoismallini ovat sijoittuneet juniorisarjassa vaihtelevasti toiseksi tai kolmanneksi.
Pienoismallin rakentaminen on ainakin omalla kohdallani nykyään aikaa vievää puuhaa. Syynä siihen taitaa olla se, että taitoni ovat kehittyneet riittävästi kokeillakseni jotain vielä vaikeampaa ja haastavampaa tekniikkaa. Toki myös koulunkäynti ja harrastukset ovat verottaneet oman aikansa harrastukselta. Tällä hetkellä yhden pienoismallin rakentamiseen kuluu helposti puoli vuotta, tai vuosikin, jos on tarpeen.
Pienoismalliharrastus on itselleni ollut eniten hauska ajanviete, jonka parissa opin päivittäin jotain. Harrastuksen myötä olen saanut paljon tietoa kulkuneuvojen rakenteesta, tekniikasta sekä historiasta. Yritän pitää harrastukseni elossa niin pitkään, kuin pystyn. Jos kuitenkin sen joudun keskeyttämään pitkäksi aikaa, esimerkiksi opiskelun tai työn takia, niin pidän aina välineet tallella uutta kipinää varten.''
http://s578.photobucket.com/albums/ss229/PPeteL/
--Projektit: Laatikoissa, suunnitteluasteella...--

Vastaa Viestiin