FCMA Ry ja vuosi 2017

Tätä aluetta lukemalla olet selvillä kaikesta tärkeästä FCMA:ta ja sen tiedoituksista

Valvoja: FCMA Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Avatar
Jarkko Ruotsalainen
AirFix
Viestit: 369
Liittynyt: 22.09.2004 17.34
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

FCMA Ry ja vuosi 2017

Viesti Kirjoittaja Jarkko Ruotsalainen » 12.12.2016 19.13

Nyt kun Vitriinit ovat alkaneet tipahdella postilaatikoihin niin lisätään tämä lehden sivuilta löytyvä teksti tännekin ja jatketaan alle keskustelua aiheesta. Pidetään Vitriinin palauteketju lehdelle omistettuna.FCMA Ry ja vuosi 2017


Yhdistyksen syyskokous pidettiin kuukausi sitten FCMA Openin yhteydessä. Vaikka itse tapahtuma olikin onnistunut, kokouksessa oli hieman hiljaisempi tunnelma. Tässä seuraa informaatiota jäsenistölle siitä, mitä yhdistyksen toiminta käsittää ensi vuonna ja ehkä siitä eteenpäinkin.

Ensi vuosi tulee olemaan yhdistyksen toiminnassa ainakin niin sanottu välivuosi tai ehkä jopa viimeinen vuosi. Hallituksesta vetäytyvien puuhamiesten tilalle ei löytynyt uusia jäseniä, tärkeimpänä puheenjohtajaa. Myöskään konkreettisia ideoita toiminnan kehittämiseksi tai jäsenmäärän kasvattamiseksi ei tullut kokouksessa ilmoille. Päätettiin että ensivuosi mennään minimitoiminnalla ja vain varmat aktiviteetit joihin löydetään tekijät, toteutetaan.

Esillä oli myös yhdistyksen purkaminen, mutta tätä ei voida tehdä, ellei siitä ole ilmoitettu jo syyskokouskutsussa. Innokkaiden puuttuessa allekirjoittanut lupautui ”virkaatekeväksi” puheenjohtajaksi vuodelle 2017, mutta varsinaista toiminnan vetämistä tai kehittämistä en tule tekemään vuoden aikana. Tiedottajan toimessa jatkan kuten tänäkin vuonna. Mikäli yhdistykselle ei löydetä uutta virtaa ja vetäjiä vuoden 2017 aikana, tullaan yhdistyksen purkaminen ottamaan esille seuraavassa syyskokouksessa.

Kokouksessa käydyn keskustelun pohjalta tultiin siihen tulokseen, ettei Vitriiniä julkaista ensi vuonna ollenkaan. Päätoimittaja ja taittaja lehdelle olisi aika varmasti ensi vuodellekin saatu, mutta tärkein syy lopettamiseen oli juttujen puute. Lehteä on haastavaa saada kasaan, jos siihen ei synny sisältöä jäsenistöltä. Ongelma on vaivannut lehden tekoa jo pitkään ja tämän totesi myös pari aiempaa päätoimittajaa. Lisäksi lehden julkaisu vie jo nykyisellään miltei kokonaan jäsenmaksutulot. Tulevaisuudessa nämä kulut tulevat nousemaan ja vastaavasti jäsenmäärä on ollut selvässä laskussa. Yksinkertaisesti kokoisellamme yhdistyksellä ei ole varaa julkaista lehteä nykymuodossaan. Lehden tekeminen sähköisessä muodossa olisi halvempaa, mutta se ei korjaa sisällön puutetta.

Viestinnän sektorilla ensi vuoden aikana kokeillaan panostaa enemmän internetiin ja varsinkin sosiaaliseen mediaan. Foorumi koettiin tärkeäksi ja säilyttämisen arvoiseksi, se pyritään uudistamaan ja mahdollisesti vaihtamaan alusta nykyaikaisempaan. Tätä projektia vetää parhaansa mukaan Juuso Rosenberg ja toivomusten kartoittaminen uudistusta varten on jo aloitettukin foorumilla. Facebookin merkitystä pyritään lisäämään ja keksimään keinoja edistämään harrastajien keskustelua sillä puolella. Esimerkiksi foorumin rakenteluketjujen ja valmistuneiden mallien esittelyä tullaan kokeilemaan yhdistyksen sivulla. Myös viestinnän laajentaminen Instagramiin nousi esiin. Sosiaalisen median puolta vetää allekirjoittanut eli Jarkko Ruotsalainen.

Näyttelyissä panostetaan ainoastaan FCMA Openiin, se pyritään järjestämään uudistetun konseptin mukaisesti ja alustavasti näyttelyvastaavana toimii Juuso Rosenberg. Lisäksi osallistutaan mahdollisesti Nordic Challengeen Petri Huhtalan johdolla.

Yhdistyksen toiminnasta putoaa siis ensivuodelle suuri osa pois kun Vitriiniä ei julkaista. Samalla poistuu perusteet nykyisen suuruiselle jäsenmaksulle. FCMA Open pyörii miltei omillaan, joten käytännössä ensivuoden jäsenmaksu on kannatusmaksu foorumille ja niillä turvataan sen ylläpito. Jäsenmaksut tulevat olemaan 12 euroa aikuisjäseniltä ja 6 euroa junioreilta.

Kuten tekstistä huomaa, toistuu muutamana nimi useaan kertaan vetäjien rooleissa. Apua näihin tehtäviin tarvittaisiin jo ensi vuoden aikana mutta erityisesti vuodelle 2018, jos toimintaa halutaan jatkaa. Toivon että jokainen jäsen miettii itsekseen onko itsellä yhdistykselle jotain annettavaa ja miten toimintaa voisi kehittää. Paras tilanne olisi kun jäsenistö osallistuisi aktiivisesti toimintaan, eikä homman pyöritys oli yksistään muutaman hallitusjäsenen kontolla. Toisaalta voi myös miettiä mitä annettavaa yhdistyksellä on harrastajille, tosiasia voi olla, ettei yhdistystä enää tarvita nykyaikana. Ajat ja tavat ovat muuttuneet yhdistyksen perustamisen jälkeen; sosiaalinen media, foorumi, lisääntyneet tapahtumat jne. kehittävät ja tuovat harrastajia yhteen aivan erilailla kuin ennen.

FCMA Ry:n hallituksen puolesta,
Jarkko Ruotsalainen
Tiedottaja ja puheenjohtaja 2017


Tietoa taloustilanteesta 16.12.2016

Lisätään vielä edelliseen tietoa yhdistyksen taloudellisesta tilanteesta tällä hetkellä. Loppuvuoden aikana on käynyt ilmi että yhdistyksen budjetti jää tänä vuonna merkittävästi tappiolliseksi. Tilanne on niinkin huono ettei kaikkia laskuja saada hoidettua ennen ensi vuoden jäsenmaksujen saapumista. Nämä laskut ovat foorumin webhotelli ensivuodelle sekä viimeisen Vitriinin kuluja.

Kassatilanteesta johtuen myös Vitriinin mukana tulleissa jäsenmaksulapuissa eräpäivä on poikkeuksellisesti heti vuoden alussa. Tällä hetkellä muutama hallituksen jäsen on lainannut yhdistykselle sen verran että laskuista selvitään. Ensi vuoden jäsenmaksujen saavuttua lainat maksetaan takaisin.

Mielestämme oli tässä vaiheessa reilua kertoa jäsenistölle mihin ensivuoden jäsenmaksut osaltaan tullaan käyttämään, siis vuoden 2016 menoihin. Lisäksi hallituksen jäsenet ovat lahjoittamassa rakennussarjoja huutokaupattavaksi yhdistyksen hyväksi ellei tarvittavaa rahoitusta saada kasaan. Huutokauppa tullaan järjestämään vuoden vaihteen jälkeen foorumilla ja sen tuotto käytetään täysin yhdistyksen rahoittamiseen.


Yhdistyksen menot eivät tänä vuonna ole olleet merkittävästi suuremmat kuin edellisinä vuosina. Ne koostuivat Vitriinistä, FCMA Openista ja jäsenistölle tarkoitetusta Half Openista jonka tilavuokran yhdistys maksoi. Sen sijaan tulot ovat jääneet budjetoidusta. Suurin vaikuttaja on ollut jäsenmäärän lasku 35 hengellä (25% jäsenmäärästä) viime vuodesta joka teki noin 800 euron loven budjettiin. Lisäksi FCMA Openin kävijämäärä jäi niin alhaiseksi, ettei lipputulot kattaneet kuluja. Alijäämä on tällä hetkellä noin 400 euroa ja siihen sisältyy 150 euron ensivuoden webhotelli maksu foorumia varten.

Muutamat jäsenet ovatkin jo ennakkoon maksaneet ensivuoden jäsenmaksun ja jotkut jopa hieman myöhässä tämän vuoden. Suuri kiitos heille!


FCMA Ry Hallitus
Team Lentäjät | Jarkon@IRCnet #fcma | jargon.kuvat.fi | Facebook | Twitter
- Ensin katseltiin Youtubesta rallia, joissa on hyvät äänet ja otettiin samalla kuppia. Sitten röhkittiin.

Avatar
Petri Hiltunen
Hasegawa
Viestit: 1745
Liittynyt: 16.11.2004 15.04
Paikkakunta: Lahti

Re: FCMA Ry ja vuosi 2017

Viesti Kirjoittaja Petri Hiltunen » 12.12.2016 19.37

Jarkko Ruotsalaisen kirjoitus on mielestäni hyvä. Kuten Jarkko tekstinsä lopussa toteaakin, ei FCMA:n kaltaisella yhdistyksellä ole enää samaa annettavaa, kuin 90- ja 2000-luvuilla. Omalta osaltani en ole vastustamassa mahdollista yhdistyksen purkua.

Avatar
Jarkko Antikainen
Moderaattori
Viestit: 4754
Liittynyt: 28.09.2004 10.33
Paikkakunta: Masku

Re: FCMA Ry ja vuosi 2017

Viesti Kirjoittaja Jarkko Antikainen » 14.12.2016 20.43

Tärkeimpänä yhdistyksen tuottamana asiana näkisin tämän foorumin ja FCMA Openin.
Foorumi on hyvä keskustelupaikka edelleen ja täältä löytää hakemansa asiat helpommiin kuin somen puolelta.

Open on hyvä tapahtuma jonka järjestäminen on hankalaa yksityishenkilön voimin jo tadoudellisen vastuunkin puolesta.
Taloudellinen vastuu ei tietenkään ole helppo nakki myöskään FCMA:lle jos jäsenmäärä eli jäsenmaksujen määrä laskee.

Jollei uusia puuhamiehiä ja - naisia ilmaannu eikä uutta ideointia tapahdu on yhdistyksemme purkaminen kuitenkin edessä.

Avatar
Niko Lindström
FCMA member 2019
Viestit: 2512
Liittynyt: 20.02.2008 18.34
Paikkakunta: Vantaa.
Viesti:

Re: FCMA Ry ja vuosi 2017

Viesti Kirjoittaja Niko Lindström » 14.12.2016 22.03

Samaa mieltä Jarkon kanssa, foorumi ja FCMA Open on minunkin mielestä ne tärkeimmät asiat. Vitriiniä tulee myös luettua mielellään ja harmi että sitä ei ainakaan ensivuonna julkaista, mutta toisaalta hyviä lehtiä on runsaasti muitakin, eli ei lukeminen kesken lopu... Mahdollinen yhdistyksen purku olisi kyllä aika sääli, mutta toisaalta jos yhdistykselle ei ole puuhamiehiä, niin silloin ei oikein vaihtoehtoja taida olla.

Itse voisin jonkinnäköisen pestin muuten ottaakin, mutta yksinkertaisesti aika vaan ei riitä kaikkeen, nytkin koulun ohella pitäisi muun muassa elvyttää yksi Chevy II raato ajoon, päivittää kilpuria ja rakentaa sille kuljetusbussia ja tietysti kaikki muut kissanristiäiset siihen päälle, niin aikalailla on ohjelmaa.... Jo pelkkä Vitriinin Varttimailipalstan pitäminen on välillä tehnyt vähän tiukkaa aikataulullisesti. Samaa ongelmaa on varmaan muillakin, joillain enemmän ja joillain vähemmän...

Mutta toivoisin, että ainakin foorumi säilyy, kuten myös Turun näyttely. Kuka sen virallinen järjestäjä tai nimi sitten on, niin eihän sillä periaatteessa ole väliä. Mutta jos esimerkiksi foorumi loppuisi kokonaan ja siirtyisi johonkin sosiaaliseen mediaan, niin harmi juttu, mutta sitten täytyisi siirtyä kokonaan ulkomaisten foorumien pariin. Samalla todella paljon hyvää tietoa ja hienoja projekteja häviäisi, joten se ei ole ainakaan mun mielestä hyvä vaihtoehto. Eikä ne foorumin kustannukset kovin suuret taida olla?
FHRA S/SS 570 Driver.
"Well I Got The Throttle Wide Open, Both Wheels Left The Ground"
Lindström Racing - Stock Eliminator Drag Race Team.

Avatar
Kiertomäntä
AMT
Viestit: 754
Liittynyt: 05.05.2013 22.38
Paikkakunta: Kärkölä
Viesti:

Re: FCMA Ry ja vuosi 2017

Viesti Kirjoittaja Kiertomäntä » 15.12.2016 11.35

Niko Lindström kirjoitti:Mutta jos esimerkiksi foorumi loppuisi kokonaan ja siirtyisi johonkin sosiaaliseen mediaan, niin harmi juttu, mutta sitten täytyisi siirtyä kokonaan ulkomaisten foorumien pariin. Samalla todella paljon hyvää tietoa ja hienoja projekteja häviäisi, joten se ei ole ainakaan mun mielestä hyvä vaihtoehto. Eikä ne foorumin kustannukset kovin suuret taida olla?
Siinä mielessä olen samaa mieltä että foorumi on parempi, jostain facebookista on ihan turha edes yrittää etsiä jotain vanhaa juttua kun uusiakaan ei tunnu välillä löytyvän. Mutta tuo foorumi tarvitsee edellenkin sen joka sitä ylläpitää ja sen joka sen maksaa. Kustannukset foorumista on noin 150€ luokkaa/vuosi, mutta sitäkään ei luultavasti tule olemaan ilman yhdistystä, tuskin kukaan sitä ainakaan yksin maksaa.
Kipu on mielen heikkoutta, joka poistuu ruumiista.

Average modeler, professional idiot.

Avatar
Teemu Kankaanpää
FCMA member 2019
Viestit: 671
Liittynyt: 02.01.2007 22.10
Paikkakunta: Imatra

Re: FCMA Ry ja vuosi 2017

Viesti Kirjoittaja Teemu Kankaanpää » 15.12.2016 13.16

Onhan noita ollut ajansaatossa tiesmillasilla varainkeruuksilla käyttäjien kesken pidetty, nytkin tiedän kaksi automerkkikerhon palstaa missä on käyttäjät on keränneet kolehdin millä on maksettu asiaa etiäpäin.

Taas vähän nyökähti ajatus liittyä jäseneksi kerta vitriinikin jää pois, tietty siihenhän voisi sovitella digilehteä kun alkaa olla muotia? Pitäisiköhän tässä alkaa opetella sellasta.. :roll:

Avatar
Kiertomäntä
AMT
Viestit: 754
Liittynyt: 05.05.2013 22.38
Paikkakunta: Kärkölä
Viesti:

Re: FCMA Ry ja vuosi 2017

Viesti Kirjoittaja Kiertomäntä » 15.12.2016 14.42

Sitä digilehteäkin on palloteltu, mutta se suurin ongelma tähän mennessä lienee ollut juttujen puute. Ei se alustan vaihto auta jos ei vieläkään ole kirjoittajia.
Kipu on mielen heikkoutta, joka poistuu ruumiista.

Average modeler, professional idiot.

Ismo Penttinen
FCMA member 2019
Viestit: 1546
Liittynyt: 16.01.2007 01.19
Paikkakunta: 60°10'15''N 24°56'15''E

Re: FCMA Ry ja vuosi 2017

Viesti Kirjoittaja Ismo Penttinen » 16.12.2016 08.46

Mä olen pitänyt tuota lehteä aina melko turhana lisukkeena. Mallien rakentelujutut on kumminkin foorumilta luettavissa, enkä itse ole ikinä viitsinyt samoja juttuja lehteä varten kirjoitella. Hienon näköinen lehtihän se nykykuosissaan on ollut, mutten jää sitä erityisemmin kaipaamaan. Foorumin sulku olisi isompi surku. Voishan niitä lehden vakipalstoja laittaa foorumillekin sopivien otsikoiden alle, jos kirjoittajilla riittää juttua.

Avatar
Jarkko Ruotsalainen
AirFix
Viestit: 369
Liittynyt: 22.09.2004 17.34
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: FCMA Ry ja vuosi 2017

Viesti Kirjoittaja Jarkko Ruotsalainen » 16.12.2016 09.28

Lisätään vielä edelliseen tietoa yhdistyksen taloudellisesta tilanteesta tällä hetkellä. Loppuvuoden aikana on käynyt ilmi että yhdistyksen budjetti jää tänä vuonna merkittävästi tappiolliseksi. Tilanne on niinkin huono ettei kaikkia laskuja saada hoidettua ennen ensi vuoden jäsenmaksujen saapumista. Nämä laskut ovat foorumin webhotelli ensivuodelle sekä viimeisen Vitriinin kuluja.

Kassatilanteesta johtuen myös Vitriinin mukana tulleissa jäsenmaksulapuissa eräpäivä on poikkeuksellisesti heti vuoden alussa. Tällä hetkellä muutama hallituksen jäsen on lainannut yhdistykselle sen verran että laskuista selvitään. Ensi vuoden jäsenmaksujen saavuttua lainat maksetaan takaisin.

Mielestämme oli tässä vaiheessa reilua kertoa jäsenistölle mihin ensivuoden jäsenmaksut osaltaan tullaan käyttämään, siis vuoden 2016 menoihin. Lisäksi hallituksen jäsenet ovat lahjoittamassa rakennussarjoja huutokaupattavaksi yhdistyksen hyväksi ellei tarvittavaa rahoitusta saada kasaan. Huutokauppa tullaan järjestämään vuoden vaihteen jälkeen foorumilla ja sen tuotto käytetään täysin yhdistyksen rahoittamiseen.


Yhdistyksen menot eivät tänä vuonna ole olleet merkittävästi suuremmat kuin edellisinä vuosina. Ne koostuivat Vitriinistä, FCMA Openista ja jäsenistölle tarkoitetusta Half Openista jonka tilavuokran yhdistys maksoi. Sen sijaan tulot ovat jääneet budjetoidusta. Suurin vaikuttaja on ollut jäsenmäärän lasku 35 hengellä (25% jäsenmäärästä) viime vuodesta joka teki noin 800 euron loven budjettiin. Lisäksi FCMA Openin kävijämäärä jäi niin alhaiseksi, ettei lipputulot kattaneet kuluja. Alijäämä on tällä hetkellä noin 400 euroa ja siihen sisältyy 150 euron ensivuoden webhotelli maksu foorumia varten.


FCMA Ry Hallitus
Team Lentäjät | Jarkon@IRCnet #fcma | jargon.kuvat.fi | Facebook | Twitter
- Ensin katseltiin Youtubesta rallia, joissa on hyvät äänet ja otettiin samalla kuppia. Sitten röhkittiin.

Reijo Immonen
Heller
Viestit: 54
Liittynyt: 21.11.2008 13.17

Re: FCMA Ry ja vuosi 2017

Viesti Kirjoittaja Reijo Immonen » 17.12.2016 09.23

Sen verran voisi tähän keskusteluun itsekin osallistua, itse olen tähän puljuun liittynyt pääasiassa ihan kannatus mielessä en jotenkin Oikeen jaksa Näihin Suomen turkkusessa järjestettyihin pippaloihin osallistua jne. Ja erilaisia auto ym malleja pystyn rakentelemaan omaksi ja sukulaisten riesaksi ihan itselleni. Siis en siihen tarvitse tätä tai muutakaan foorumi,alkuun täälläkin oli ihan mukavaa keskustelua mutta nykyään tää on ihan samanlaista hankaamista kuin pienoismallit net. Ja nää budjettien ylittymiset/ylittymiset ei vissiin johdu jäsenistöstä vaan kaipa teillä ns.puuhamiehillä on aika paljon itsellenne niihin osuutta? Ja minut saa tätä yleisesti lynkata jos siltä tuntuu! Ensi vuoden jäsenmaksun maksan vielä kannatuksen vuoksi ja sen jälkeen voipi minut poistaa kyseisestä listasta!
T:Repe Immonen

Avatar
Jarkko Ruotsalainen
AirFix
Viestit: 369
Liittynyt: 22.09.2004 17.34
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: FCMA Ry ja vuosi 2017

Viesti Kirjoittaja Jarkko Ruotsalainen » 17.12.2016 10.17

Reijo Immonen kirjoitti:Sen verran voisi tähän keskusteluun itsekin osallistua, itse olen tähän puljuun liittynyt pääasiassa ihan kannatus mielessä en jotenkin Oikeen jaksa Näihin Suomen turkkusessa järjestettyihin pippaloihin osallistua jne. Ja erilaisia auto ym malleja pystyn rakentelemaan omaksi ja sukulaisten riesaksi ihan itselleni. Siis en siihen tarvitse tätä tai muutakaan foorumi,alkuun täälläkin oli ihan mukavaa keskustelua mutta nykyään tää on ihan samanlaista hankaamista kuin pienoismallit net. Ja nää budjettien ylittymiset/ylittymiset ei vissiin johdu jäsenistöstä vaan kaipa teillä ns.puuhamiehillä on aika paljon itsellenne niihin osuutta? Ja minut saa tätä yleisesti lynkata jos siltä tuntuu! Ensi vuoden jäsenmaksun maksan vielä kannatuksen vuoksi ja sen jälkeen voipi minut poistaa kyseisestä listasta!
T:Repe Immonen
Kyllä, olet aivan oikeassa ettei ole jäsenistön vika budjetin ylittyminen. Siksi asia tuotiinkin esille että jokaiselle on tiedossa tilanne ja sen myötä voi miettiä haluaako maksaa ensi vuoden jäsenmaksua. Väkisinkin varoja menee viime vuoden paikkaamiseen. Jäsenmaksu on budjetoitu ilman edellisvuoden paikkaamista joten tämä vaikuttaa ensivuoden toimintaan luultavasti FCMA Openin osalta. Foorumi nyt siis pyörii varmasti ensi vuoden.

-Jarkko
Team Lentäjät | Jarkon@IRCnet #fcma | jargon.kuvat.fi | Facebook | Twitter
- Ensin katseltiin Youtubesta rallia, joissa on hyvät äänet ja otettiin samalla kuppia. Sitten röhkittiin.

Avatar
Janne Räisänen
AMT
Viestit: 878
Liittynyt: 23.10.2004 22.25
Paikkakunta: Turku

Re: FCMA Ry ja vuosi 2017

Viesti Kirjoittaja Janne Räisänen » 18.12.2016 17.20

Foorumi toimii siis ens vuoden vielä...mitäs sen jälkeen jos tilanne ei muutu? Onko tyhmä ajatus jos tekee jonkin näköisen ryhmän esim Facebookin puolelle..? Vaikka semmoisen missä voi esitellä projektit ja valmiit mallit... ois paljon helpompi lisätä kuvatkin.
RawRides by ChopHead Kustoms

Avatar
Teemu Kankaanpää
FCMA member 2019
Viestit: 671
Liittynyt: 02.01.2007 22.10
Paikkakunta: Imatra

Re: FCMA Ry ja vuosi 2017

Viesti Kirjoittaja Teemu Kankaanpää » 18.12.2016 18.44

Facebookissa olen jo itse yhdessä moisessa ryhmässä mutta ei sielläkään paljoa tapahdu. Mut toiseen foorumiohjelmaan saa ainankin postimagen ym. kuviem latauksen ja se lisää ne suoraan viestiin turhaan ihmettelyä.

Itse kyllä liputtaisin foorumin puolesta, jos ei tätä niin täytyy tehdä itselle oma sitten joskus :lol:

Teoriassa kyllä hieman kiinnostaisi ehkä yhdistystoiminta, eihän tästäkään kohta varmaan kukaan tiedä mitään. :roll:

Olli
Heller
Viestit: 87
Liittynyt: 29.12.2008 11.24
Paikkakunta: Helsinki

Re: FCMA Ry ja vuosi 2017

Viesti Kirjoittaja Olli » 19.12.2016 18.55

Onko täysin mahdoton ajatus lisätä mainontaa foorumiin kustannusten kattamiseksi, jos jäsenmaksuilla tätä ei enää voi rahoittaa.

En nyt sitä mainontaa sinänsä himoitse, mutta jos vaihtoehdot ovat
* Foorumi mainoksilla.
* Ei foorumia ollenkaan

Helppo valinta.

.

Vastaa Viestiin