Muistutus foorumin pelisäännöistä

Ilmoitukset forumista, kuin myös ehdotukset & palaute forumin toiminnasta tänne.

Valvoja: FCMA Moderaattorit

Moderaattorit
Heller
Viestit: 8
Liittynyt: 02.01.2005 19.49

Muistutus foorumin pelisäännöistä

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit » 13.01.2009 12.05

Hyvä foorumilainen, lue tämä kokonaan läpi ajatuksella

FCMA:n keskustelufoorumin tilanne huolestuttaa jälleen sekä moderaattoreita, että foorumia ylläpitävää eli maksavaa tahoa FCMA:ta. Niin keskusteluiden taso kuin oikeinkirjoituskin ovat päässeet hieman repsahtamaan. Keskustelujen tasoa ja ilmiasua on verrattu jopa chattiin ja irciin. Foorumi onkin kasvattanut käyttäjäkuntaansa viime aikoina monilla nuorilla harrastajilla, tämä tosiseikka ei kuitenkaan saa tuoda mukanaan lieveilmiötä, joka karkottaa pois varttuneempaa käyttäjäkuntaa. Pohjimmaisena ideana on tarjota hyvä ja laadukas keskustelupalsta harrastajille, niin nuorille kuin varttuneemmillekin. Nykytilassa nämä edellytykset eivät enää valitettavasti täyty.

Foorumilla tullaan jälleen suorittamaan tarkempaa moderointia. Viestejä ja viestiketjuja poistetaan tarvittaessa, ehkä rankallakin kädellä. Lisäksi tarpeen vaatiessa joudutaan valitettavasti turvautumaan myös tiukempiin toimiin.

Seuraavassa tärkeitä ohjeita kaikille käyttäjille:

1. Oikeinkirjoitus. Jotta foorumi pysyy selkeänä ja siistinä, on oikeinkirjoitus ehdoton perusedellytys. Jokaisella meistä on oppivelvollisuuden myötä vähintään peruskoulu käytynä/käynnissä ja siellä opetetaan ihan varmasti suomen kielen kielioppia. Tästä aiheesta kovin helposti huomautellaan takaisin, että ei tässä mitään kielineroja olla ja ei kaikki pysty kirjoittamaan laudatur-tasoista tekstiä. Asiaa ei tarvitse nähdä niin mustavalkoisesti. Tarkoituksena ei ole vaatia täydellistä kieliopin hallintaa ja pilkkusääntöjen osaamista. Jokainen kuitenkin pystyy laittamaan isot alkukirjaimet paikoilleen, pisteet lauseiden perään jne. Perusjuttuja. Tekstit kannattaa myös ihan oikeasti lukaista läpi ennen lähettämistä. Näin tulee varmasti pahimmat ajatus- ja huolimattomuusvirheet karsittua. Sellaista täynnä virheitä olevaa tekstiä on yksinkertaisesti hyvin raskasta lukea.

2. Viestien sisältö. Mieti etukäteen, tuoko ihan oikeasti jokin parin sanan tokaisu lisäarvoa keskusteluun. Ok, onhan ne tokaisut joskus ihan kohdallaan, mutta ei keskustelut ole mielekkäitä lukea, jos koko viestiketju koostuu yhden tai kahden sanan tokaisuista, esim. ”joo hieno malli”. Vältä myös topiceissa kahdenkeskistä keskustelua, sitä varten on yksityisviestit.

3. Viestien aihealueet. FCMA:n foorumi on tarkoitettu ensisijaisesti keskustelupalstaksi pienoismalliharrastukseen liittyvistä asioista. Raja on joskus hiukan hämärä, mutta tällä hetkellä löytyy lukemattomia ketjuja, jotka eivät liity mallailuun millään tavalla. Näiden keskusteluiden on annettu tähän mennessä olla suht rauhassa, mutta tilanne tulee muuttumaan, valitettavasti. Suurinta osaa käyttäjistä ei vain välttämättä kiinnosta esim. tieto, että "...seuraavaksi aion tehdä leivän." Myös viimeisimmissä mallihankinnoissa voi käyttää järkeä, tarvikkeita ostaa jokainen varsin usein, joten jokaista spraymaalipulloa ei tarvitse foorumille luetteloida.

4. Kuvat. Ehkä eniten keskustelua herättänyt asia foorumin historian aikana. Huonolla kuvalla et kerro kellekään yhtään mitään. Aiheesta on tehty hyviä ohjeistuksia foorumillekin, ei tarvita välttämättä kallista järjestelmäkameraa kelvollisten kuvien ottamiseen. Toisaalta, ei kännykkäkamerankaan kuvaa kielletä, jos se on asiallinen. Jos kuitenkin itse pystyt tiedostamaan että kuva on huono, niin älä lähetä sitä foorumille.

5. Kirosanojen ja muuten halventavan tekstin osalta foorumin linja on tutun tiukka nollatoleranssi. Tämä ei viime aikoina ole aiheuttanut suurta päänvaivaa, mutta muistutetaan tästäkin.

6. Maltti on valttia. Muista että kaikki eivät ole 24/7 koneensa äärellä, vaikka sinä itse olisitkin. On siis ihan turha hoputtaa keskusteluissa esim. lisäämään kuvia tai nostamaan omaa ostoilmoitusta. Kyllä ne vastaukset tulevat jos ovat tullakseen. Myös "KOMMENTTIA!?!?" -tyyliset kinuamiset voi unohtaa. Kyllä niitä kommentteja tulee jos malli on mielenkiintoinen ja herättää keskustelua/kysymyksiä.

7. Vältä postaamasta samaa asiaa usealle aihealueelle. Jos esim. esittelet autot-osiossa uuden projektin, ei välttämättä tarvitse laittaa samoja kuvia ja tekstejä vaikka "tämän hetken projekti" tai "mitä teet nyt" -aihealueisiin.


Tiedostamme, että joillakin esiintyy lukihäiriötä, jolloin virheitä sattuu luonnostaan. Foorumille tulevissa teksteissä on kuitenkin tällä hetkellä niin paljon ala-arvoista tekstiä, että moderaattoreiden on pakko puuttua nyt asiaan. Tätä viestiä ei ole suunnattu kellekään henkilökohtaisesti, vaan tämä on lähetetty jokaiselle foorumilaiselle.

Moderaattorit myös toivovat, että varsinainen moderointi, eli mahdollinen asioihin puuttuminen jätetään yksinomaan moderaattoreiden tehtäväksi. Mikäli jotakin kirjoittajaa huomautetaan viestien ulkoasusta/sisällöstä, on toivottavaa, ettei muut puutu tähän. Kaikenlainen näsäviisas huomauttelu toivotaan loistavan poissaolollaan.

Tämän tarkoituksena ei ole kiusata ketään tai yrittää karkottaa ketään foorumilta, tämän tarkoituksena on yrittää tarjota mahdollisimman laadukas foorumi mahdollisimman monelle.

Tähän ketjuun voi esittää asiallisia kommentteja, ideoita ja kysymyksiä foorumin tilasta.

Hyviä hetkiä foorumin parissa toivoo:

FCMA:n keskustelufoorumin moderaattorit
Palaute yksityisviesteillä.

Avatar
Jarkko Leskinen
AirFix
Viestit: 114
Liittynyt: 16.09.2005 10.23

Viesti Kirjoittaja Jarkko Leskinen » 13.01.2009 13.48

Muutamia kieliopin perusasioita...

Virke aloitetaan isolla alku­kirjaimella.
Erisnimet kuten ihmisten, kaupunkien ja autojen nimet kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.
Pistettä käytetään välimerkkinä virkkeen lopussa. Piste on tärkein kieliopin välimerkeistä.
Pilkku on merkkinä melko huo­maa­ma­ton, mutta se on tärkein välimerkki pisteen jälkeen. Pilkulla erotetaan pää- ja sivulauseet, joka osaltaan auttaa hahmottelemaan paremmin lukijalle lauseiden eri tarkoitukset.
Lauseen tunnistaa usein siitä että se sisältää predikaatin. Predikaatti on verbin muoto; maalasit, rakensit, tehtäisiin, ei tullut.

Hauska pieni tehtävä kaikille: Löydätkö kielioppivirheitä tässä ketjussa?
Vielä tärkeämpi tehtävä: Oikolue joka kerta viestisi ennen sen lähettämistä. Oikoluvulla tässä tarkoitetaan niin viestin ulkoasua kuin sen sisältöäkin.
Oppia ikä kaikki ja pyrkikäämme parempaan.
It's not that I'm lasy, it's that I just don't care.

Avatar
Petri Piira
Hasegawa
Viestit: 1864
Liittynyt: 21.09.2004 19.15
Paikkakunta: Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Petri Piira » 13.01.2009 14.03

Jarkko Leskinen kirjoitti:Muutamia kieliopin perusasioita...
Hyviä pointteja.

Selvennetään vielä mun puolesta kaikille, että tarkoitus ei ole lähteä nyt jahtaamaan jokaista pilkku/piste/viiva jne virhettä jokaisesta ketjusta. Vaan ihan yleisellä tasolla panostetaan porukalla siihen että teksti on asiallista.
You have to remember, Paul, that making coffee is very much like making love to a beautiful woman. It has to be hot, it has to be strong, you've got to grind your beans slowly... and at the last moment, add the milk.

Ekku Tarvainen
Hasegawa
Viestit: 1979
Liittynyt: 29.10.2006 14.39
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Ekku Tarvainen » 14.02.2009 12.46

Itse olen varmasti syyllistynyt kaikkeen mahdolliseen ja monta kertaa mihin moderaattorit nyt antavat selkeitä ohjeita pelisäännöistä mutta silti ihmetyttää tuo linja joiltain osin mitä poistetaan ja mitä ei.
Viestissä voi hyvinkin olla painavaa asiaa tai muuten oleellista tietoa mutta perässä 5 samanlaista hymiötä,eikö näitä häiritseviä hymiöitä voi poistaa tekstin säilyessä vaikka kirjoittajana on 1 moderaattoreista.
Hymiöt ei itseäni häiritse sen enempää mutta tämä rajan vetäminen hieman tuntuu hassulta.
Omalta kohdaltani vielä sen verran sanon että järkevää kommentointia/keskustelua ei kannata odottaa oli alue mikä tahansa eikä sitä tuskin hymiöt paljoa pahenna.

Ekku Tarvainen
Hasegawa
Viestit: 1979
Liittynyt: 29.10.2006 14.39
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Ekku Tarvainen » 14.02.2009 12.48

Ekku Tarvainen kirjoitti:Itse olen varmasti syyllistynyt kaikkeen mahdolliseen ja monta kertaa mihin moderaattorit nyt antavat selkeitä ohjeita pelisäännöistä mutta silti ihmetyttää tuo linja joiltain osin mitä poistetaan ja mitä ei.
Viestissä voi hyvinkin olla painavaa asiaa tai muuten oleellista tietoa mutta perässä 5 samanlaista hymiötä,eikö näitä häiritseviä hymiöitä voi poistaa tekstin säilyessä vaikka kirjoittajana on 1 moderaattoreista.
Hymiöt ei itseäni häiritse sen enempää mutta tämä rajan vetäminen hieman tuntuu hassulta.
Omalta kohdaltani vielä sen verran sanon että järkevää kommentointia/keskustelua ei kannata odottaa oli alue mikä tahansa eikä sitä tuskin hymiöt paljoa pahenna.
Jätetään moderointi moderaattoreille,ihan hyvä idea sisänsä mutta eikö olisi käyttäjille hyväksi lukea mitä ehdotuksia on moderaattoreille jätetty että osaavat varautua?

Avatar
Petri Piira
Hasegawa
Viestit: 1864
Liittynyt: 21.09.2004 19.15
Paikkakunta: Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Petri Piira » 14.02.2009 20.33

Modet koittaa aina tehdä parhaansa. Pitää kuitenkin muista että kyse on vapaa-ajalla tapahtuvasta vapaaehtoisesta hommasta, jota kukin tekee silloin kun sopiva hetki löytyy. Ja moderaattorit ovat ihmisiä, eivät virheettömiä koneita. Välillä viestien poistot/muutokset voivat mennä munilleen.

Edelleen muistetaan että pelataan yhteisten pelisääntöjen mukaan. Meidän forumilaisten yhteinen jutustelu ja kokoontumispaikka tämä on, moderaattorit eivät kiusallaan poista viestejä, välillä sitäkin joudutaan tekemään. Henkilökohtaisesti ei kannata ottaa, mutta jos henkilöltä x poistetaan usein viestejä jne, on aika miettiä miten voisi parantaa. Se tuntuu olevan tällä hetkellä se suurin ongelma.

Kaikki viestit/ketjut eivät voit kaikkia miellyttää. On peiliinkatsomisen aika jos omaan forumikäyttäytymiseen vaikuttaa se että forumilla on "liikaa rodi/skyline/formula-aiheita". Harrastuksemme ei nykyään enää ole mikään massaväestön suosikki, vaan varsin pienen porukan juttu jos ihan rehellisiä ollaan. Turhat riidat jne. vaan pilkkovat tätä pienempiin osiin eikä se aja enää kenenkään etua.

Ugh, olen puhunut.
You have to remember, Paul, that making coffee is very much like making love to a beautiful woman. It has to be hot, it has to be strong, you've got to grind your beans slowly... and at the last moment, add the milk.

Avatar
Jones
Moderaattori
Viestit: 2236
Liittynyt: 20.04.2006 01.00
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jones » 22.05.2009 21.24

Petri Piira kirjoitti:Modet koittaa aina tehdä parhaansa. Pitää kuitenkin muista että kyse on vapaa-ajalla tapahtuvasta vapaaehtoisesta hommasta, jota kukin tekee silloin kun sopiva hetki löytyy. Ja moderaattorit ovat ihmisiä, eivät virheettömiä koneita. Välillä viestien poistot/muutokset voivat mennä munilleen.
Tämä on toki ymmärrettävää, mutta luulisi että 14:sta moderaattorista riittäisi joku seuraamaan foorumia ns. kaikkina vuorokauden aikoina. Tai sitten pitää värvätä joku nörtti. :lol: Tällä hetkellä tuntuu että kaikkein räikeimpiä tapauksia lukuunottamatta homma toimii ilmiantoperiaatteella. Jos kukaan ei vinkkaa modeille niin sinnepä jäävät rumat sanat ja muu tauhka. Ihan ajankulukseni mm. laitoin hakuun paska*. Tulos: 20 viestiketjua. Ihan hyvin ottaen huomioon että:
Kirosanojen ja muuten halventavan tekstin osalta foorumin linja on tutun tiukka nollatoleranssi.
:wink:

Ja kannattaa käydä läpi kaikkia alueita vaikka erityisesti "Niitä näitä" on melkoinen suo. Esimerkiksi bongausketjussa bongaillaan näyttelyissä ja isin autotallissa. :roll:

"Mitä laatikosta löytyy" -alueella on tällä hetkellä viesti jossa on kuva laatikosta ja valmiista mallista. Ei varmaan ketjun alkuperäisen ajatuksen mukaista? (Sorry Petri, ei mitään hlökohtaista) Samaan hengenvetoon pyyntö että allekirjoittaneen ko. alueelle lisäämät viestit voi poistaa koska kuville kävi kylmästi. Niitä ei ole enää.

Hankintoja lipsuu omiksi ketjuikseen vaikka niille on olemassa ihan omakin ketju jne.

Tiivistettynä: jos puhutaan tiukemmasta moderoinnista niin sen tulisi kai näkyä jossain? Nyt mielestäni näin ei ole. Ainakin itse käsitän moderoinnin laajemmaksi asiaksi kuin vain muutaman kirosanan poistamiseksi. (i.e. viestien siirrot oikeisiin kejuihin ym.)
-> palaan takaisin hiljaisuuteen

Avatar
Ari Tamminen
FCMA member 2018
Viestit: 821
Liittynyt: 13.02.2005 04.33
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Muistutus foorumin pelisäännöistä

Viesti Kirjoittaja Ari Tamminen » 27.05.2009 18.37

Moderaattorit kirjoitti: 3. Viestien aihealueet. FCMA:n foorumi on tarkoitettu ensisijaisesti keskustelupalstaksi pienoismalliharrastukseen liittyvistä asioista. Raja on joskus hiukan hämärä, mutta tällä hetkellä löytyy lukemattomia ketjuja, jotka eivät liity mallailuun millään tavalla. Näiden keskusteluiden on annettu tähän mennessä olla suht rauhassa, mutta tilanne tulee muuttumaan, valitettavasti.
Raja on todellakin häilyvä, mutta ehkä foorumin kai toiseksi suosituin ketju saattaa kiinnostaa pienoismalliautojen rakentelijoita... Miksi tuo niitä näitä-alue yleensä on olemassa, jos sielläkään ei ole tarkoitus keskustella kuin vain ja ainoastaan pienoismalleista? Niillehän ON omat alueensa. Nyt lukkoon menivät 1:1-bongaustopic, joka voi olla inspiraation lähteenä myös pienoismalleille sekä autovideopeliaiheet, joissa on mallinnettuja 3d-autoja, joita monessa pelissä pystyy vielä modifioimaan (omasta mielestäni erittäin lähellä pienoismalliharrastusta) ja kehotettiin menemään jonnekin ulkomaiselle foorumille mikä ei ole edes toiminnassa... Yhtälailla lähes jokaisen aiheen tuolla alueella voisi lukita. Tai koko alueen. Tosin silloin kyllä tämä foorumi kärsisi siitä paljonkin.

Tämä ihan vain rakentavana kritiikkinä noista muutamasta omasta mielestäni erikoisesta moderoinnista, näin niinkuin vain yhden Suomen suurimmista foorumeista pääylläpitäjän roolissa itse, tänne FCMA:n pikkufoorumille kommenttina.

Ehkä se olen vain minä, mutta autourheilu- ja virtuaaliautot sekä autojen bongaaminen ainakin minulle liittyvät olennaisesti näihin autopienoismalleihin. Itse olen mm. rakentanut pienoismalleja autoista joita on bongannut jossain tai joka on ollut jossain pelissä, osittain ainakin sen takia.
ata
malliprojektit: Caterham Super Seven 1:12
1:1: Pontiac GTO 2004, Pontiac Tempest 1970, Opel Calibra Turbo 1992

Avatar
Marko Nykänen
FCMA member 2018
Viestit: 949
Liittynyt: 20.08.2007 00.04
Paikkakunta: Pieksämäki
Viesti:

Re: Muistutus foorumin pelisäännöistä

Viesti Kirjoittaja Marko Nykänen » 27.05.2009 19.26

Ari Tamminen kirjoitti:...Yhtälailla lähes jokaisen aiheen tuolla alueella voisi lukita. Tai koko alueen. Tosin silloin kyllä tämä foorumi kärsisi siitä paljonkin. ...
Vähän samansuuntaisen yv:n kerkesin moderaattoreille laittaa just hetki sitten, en huomannut tätä kirjoitusta kuin vasta nyt.

Logiikkaa, anyone?

Viljami Koskinen
AirFix
Viestit: 484
Liittynyt: 26.06.2008 12.34
Paikkakunta: Halkia

Viesti Kirjoittaja Viljami Koskinen » 27.05.2009 19.49

Mitä ihmettä sä Ville oot menny säätelee tuol Niitä Näitä-osios? :shock: Siis jos alue on tarkoitettu että siellä saa höpöttää muustakin kuin malleista, jos ei niin Piiran Petri voi vaikka poistaa koko alueen. :evil: Kaipaan vastausta tähän...
Mrrr..... Vatuttaa...
Viimeksi muokannut Viljami Koskinen, 27.05.2009 20.43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Six in a row, makes it go!
-Dodge Ram Van B250 Royal 225+904

Kim Elovainio
Fujimi
Viestit: 1109
Liittynyt: 05.11.2007 15.38
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Kim Elovainio » 27.05.2009 19.53

Hyvin varmaan laskee käyttäjämäärä jos vaan malleista saa puhua... :? :screwy:

Avatar
Tero Kortelainen
AirFix
Viestit: 469
Liittynyt: 25.09.2006 23.52
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja Tero Kortelainen » 27.05.2009 20.00

... ja sitten ei puututa selkeästi provoilumielessä laitettuun topikkiin autopuolella. :roll:

Avatar
Jones
Moderaattori
Viestit: 2236
Liittynyt: 20.04.2006 01.00
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jones » 27.05.2009 21.32

Bongaustopikin lukitsemisessa on sikäli tolkkua että siellä tosiaan bongailtiin isän, siskon ja kumminkaiman autoja kotipihalta ilman kuvia. Tämä sensijaan on ns. validi bongaus. Myöskään näyttelyissä kuvattuja en oikein ymmärrä bongauksiksi.
Mikäli ko. ketju on jäähyllä sen vuoksi että ei liity pienoismalleihin mitenkään, ollaan väärillä vesillä. Eihän sen tarvitsekaan liittyä kun koko alueen kuvaus on "Yleistä höpöttelyä kaikesta mahdollisesta". Vai?

Anteeksi vain mutta nyt koko homma maistuu siltä että on paniikissa lätkitty ketjuja lukkoon jotta näyttäisi että moderoidaan. Se ei varmaankaan ole tarkoitus.

Autot-osion provo on provo, mutta mitä tehdä niille ketjuille jotka näyttävät samalta, mutta ovat tosissaan tehtyjä? Poistetaan?

Avatar
Bowtie
Tamiya
Viestit: 2153
Liittynyt: 28.01.2005 09.49
Paikkakunta: Tuusula
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Bowtie » 27.05.2009 23.19

Nyt on kyllä pakko olla samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa, tais lukitus-toiminto vähän karata lapasesta... Niinkun Jones sanoikin niin tuolla bongaus-topicissa tosiaan bongailtiin vähän sitä sun tätä, mutta kai asiaan olis voinut puuttua muullakin tavalla kun lyömällä koko roskan samantien lukkoon...? Eikös ennenkin ole tapana ollut että ensin huomautetaan ja jos ei tehoa niin sitten lukkoa...
"´63 Chevrolet - Clean Cut As A Jewel, Smooth-Riding As A Jet"

Eero Vainikka

grovechannel
AirFix
Viestit: 265
Liittynyt: 01.10.2007 23.41
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja grovechannel » 28.05.2009 00.22

Heh... Mäkin ehdein jo pistää yv:tä ennen kuin huomasin tän viestin. Varmaan saanut aika läjän palautetta :lol:
Itselläni on hiukan maku mennyt tämän foorumin tiukkapipolinjaan ja harkinnut jo siirtymistä johonkin toiselle pienoismallifoorumille.
Mutta niinhän se on että jos ei linja miellytä, niin eihän täällä ole pakko olla.

Meillä on FTn foorumilla käytössä systeemi joka automaattisesti sensuroi halutut sanat jollain muulla sanalla, eikö tänne saa sellaista?
Esim. p-sana korvautuu sanalla kikka... jne..

Avatar
mikkod
Moderaattori
Viestit: 2702
Liittynyt: 23.11.2004 16.05
Paikkakunta: Suomi - Finland
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mikkod » 28.05.2009 07.49

Bowtie kirjoitti:Nyt on kyllä pakko olla samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa, tais lukitus-toiminto vähän karata lapasesta... Niinkun Jones sanoikin niin tuolla bongaus-topicissa tosiaan bongailtiin vähän sitä sun tätä, mutta kai asiaan olis voinut puuttua muullakin tavalla kun lyömällä koko roskan samantien lukkoon...? Eikös ennenkin ole tapana ollut että ensin huomautetaan ja jos ei tehoa niin sitten lukkoa...
Samoilla linjoilla.
Tero kirjoitti:... ja sitten ei puututa selkeästi provoilumielessä laitettuun topikkiin autopuolella. :roll:
Tämähän oli TÄYSIN tarkoituksella tehty, että jotain edes tapahtuisi modejen keskuudessa, ja ilmeisesti näin kävikin että herättiin.

ps. Villelle olisi voinut ilmoittaa asiasta ennen kuin laittoi yhden oikean kuvan esille...ai ai..
En pidä mitään minään.
BANDITS SIX O`CLOCK LOW!!!

Everything I like is either illegal, immoral, fattening, addictive, expensive or impossible
I like the TUNA here.
-Paul Walker 1973 - 2013

Avatar
Ville Jurvanen
Tamiya
Viestit: 2630
Liittynyt: 25.11.2004 12.39
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Ville Jurvanen » 28.05.2009 18.23

Kuvanhan voi Mikko poistaa jos haluat.
Laitoin muutamia ketjuja lukkoon että saadaan jengiä hereille foorumilla. Suurin osa viesteistä on turhia. Ne kerääntyvät juuri "Niitä Näitä" alueelle. Ja joku sanoikin että sen voisi jopa poistaa, jos tuntuu turhalta. Saattaa käydä.
Voi olla että Bongaus-ketju on turhaan lukittu. Onneksi sen voi aina avata.
Lopuksi on hyvä muistaa, että tämä on tarkoitettu pääasiallisesti pienoismalleista keskustelemiselle. Ei tietokonepeleistä, musiikista tms.

Viljami Koskinen kirjoitti:Mitä ihmettä sä Ville oot menny säätelee tuol Niitä Näitä-osios? :shock: Siis jos alue on tarkoitettu että siellä saa höpöttää muustakin kuin malleista, jos ei niin Piiran Petri voi vaikka poistaa koko alueen. :evil: Kaipaan vastausta tähän...
Mrrr..... Vatuttaa...
Jaa mikäköhän on mahtanut olla tässä tarkoitus?
Kim Elovainio kirjoitti:Hyvin varmaan laskee käyttäjämäärä jos vaan malleista saa puhua... :? :screwy:
Foorumin tarkoitus ei ole kasvattaa käyttäjämäärää. Jos ei ole puhuttavaa pienoismalleistan, voi käyttäjä mennä muille foorumeille. Laatu korvaa määrän.


Ja vielä viimeisenä pointtina on se, että FCMA maksaa foorumin ylläpidon.
Projektipöydällä:
Vaikka mitä?

Viljami Koskinen
AirFix
Viestit: 484
Liittynyt: 26.06.2008 12.34
Paikkakunta: Halkia

Viesti Kirjoittaja Viljami Koskinen » 28.05.2009 18.48

Edelleen ihmettelen, eikö Yleistä keskustelu malleista-alue ole se missä noista malleista puhutaan, koska jos mä sinne muusta rupeen höpöttään ni ne lukitaan ihan varmasti. Sitten toi Niitä Näitä-alue on kait sitä varten siellä SAA puhua muustakin kuin malleista. Mutta jos ollaan sitä mieltä että tällä Foorumilla SAA puhua vain malleista, niin hyppään täältä sitten vaikka PM.netin puolelle. Sen jälkeen voin vaikka todeta että tämä Foorumi on syvältä.
Six in a row, makes it go!
-Dodge Ram Van B250 Royal 225+904

Kim Elovainio
Fujimi
Viestit: 1109
Liittynyt: 05.11.2007 15.38
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Kim Elovainio » 28.05.2009 20.03

grovechannel kirjoitti:Itselläni on hiukan maku mennyt tämän foorumin tiukkapipolinjaan ja harkinnut jo siirtymistä johonkin toiselle pienoismallifoorumille.
Mutta niinhän se on että jos ei linja miellytä, niin eihän täällä ole pakko olla.
Voisihan foorumia vaihtaa, mutta ei muita suomalaisia ole, ja ulkomaankielisiä ei tule varmaan yhtä aktiivisesti käytettyä, sitten ei saa tietoa näyttelyistä, ja harrastuksesta menee ilo kun ei saa muiden mielipiteitä kuulla. :? (ainakin AF:ssä kaikki kommentit on yleensä "hieno" tms.) , ja ei niitä esittelyitä sitten ainakaan jaksa laittaa, kun ei negatiivisia kommentteja tule.
Foorumin tarkoitus ei ole kasvattaa käyttäjämäärää. Jos ei ole puhuttavaa pienoismalleistan, voi käyttäjä mennä muille foorumeille. Laatu korvaa määrän.
Tätä voi verrata työpaikkaan/kouluun tms.: tuskin kukaan kukaan em. paikoissa puhuu vaan työ-/kouluasioista ? :roll:

Avatar
Niko Niemi
Hasegawa
Viestit: 1942
Liittynyt: 15.11.2004 13.43
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Niko Niemi » 28.05.2009 20.51

Tilannehan on nyt sellainen, että foorumin tarkoitus sen maksavan FCMA:n kannalta alkaa olla kateissa. Yhdistyksen tarkoitusperiin ei kuulu ylläpitää yleistä keskustelufoorumia vaan ylläpitää keskustelufoorumia, joka kannustaa ja opastaa autojen pienoismallien rakentamisessa ja näihin liittyvissä ongelmissa.

Tarve myös jonkinlaiselle yleisen keskustelun osiolle foorumilla on selvä, mutta se ei tarkoita sitä, että ko. osiossa on pakko sallia kaikenlainen keskustelu kaikenlaisista aiheista. Sitä varten on ihan oikeasti olemassa muut foorumit.

-Niko

Avatar
Ari Tamminen
FCMA member 2018
Viestit: 821
Liittynyt: 13.02.2005 04.33
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ari Tamminen » 28.05.2009 20.52

Ville Jurvanen kirjoitti:Kuvanhan voi Mikko poistaa jos haluat.
Laitoin muutamia ketjuja lukkoon että saadaan jengiä hereille foorumilla. Suurin osa viesteistä on turhia. Ne kerääntyvät juuri "Niitä Näitä" alueelle. Ja joku sanoikin että sen voisi jopa poistaa, jos tuntuu turhalta. Saattaa käydä.
Voi olla että Bongaus-ketju on turhaan lukittu. Onneksi sen voi aina avata.
Lopuksi on hyvä muistaa, että tämä on tarkoitettu pääasiallisesti pienoismalleista keskustelemiselle. Ei tietokonepeleistä, musiikista tms.

Ja vielä viimeisenä pointtina on se, että FCMA maksaa foorumin ylläpidon.
No joo, ollaan hereillä ja kuten usein, herätyksen jälkeen vähän ärtyisiä...

Tietenkin malleihin liittymättömät ketjut kerääntyvät sinne niitä näitä-alueelle, muilla alueillahan ne olisivat väärässä paikassa.

Itse käytän useita eri alojen foorumeita, olempahan tosiaan yhden todella suuren foorumin administraattorikin ja vastaava, pääasia on yhdistysten foorumeilla tietenkin se yhdistyksen aihepiiri, niinhän se täälläkin on. Niitä näitä-alueella on joitain ketjuja jotka eivät liity mallailuun suoraan, mutta välillisesti kyllä useinkin. Sitä paitsi voi olla paljon sellaisia asioita jotka kiinnostavat nimenomaan mallareita tai mallarit kiinnittävät niihin erilailla huomiota kuin "tavalliset" henkilöt. Samaten täällä on hienoa se, että porukka ei ole vain yhden automerkin, rakentelutyylin, tai valmistusmaan mukaan valikoitunutta, vaan sen mukaan että kaikki ovat pienoismalliharrastajia. Jos minä haluaisin vaikka jutella jostain autopelistä pienoismalliharrastajien kanssa, ei se onnistuisi jossain pelifoorumilla, siellä minä olisin ihan pihalla ja ulkopuolinen, täällä on kuitenkin erilainen otanta porukkaa kuin merkki- ym. foorumeilla tai etenkin jossain tietokonepelifoorumeilla joita en itse seuraa lainkaan, vaikka tietokone- ja videopelejä joskus pelaankin, mutta vain ja ainoastaan autopelejä/simulaattoreita.

Sääntöjä pitää olla ja niitä pitää valvoa, mutta porukan pitää voida myös viihtyä foorumilla, tämä FCMA:n foorumi on muutenkin niin hiljainen ja pieni foorumi, että viestimäärät ovat niin pieniä, että monta kertaa tulee kokonaan käymättä (ja sitten voi mennä joku myynnissä ollut malli sivu suun). Itse tänne aikoinaan siirryin AF-foorumeilta, ja täällä kun pääsi kirjoittelemaan suomeksi aiheesta, niin tänne sitä tuli jäätyä ja AF:llä tulee enää käytyä satunnaisesti. Myös ylläpitämälläni Opel-foorumilla on oma alueensa pienoismalleille, mutta se ei kerää kovinkaan paljoa porukkaa sinne, enimmäkseen vain Opel-harrastajia, samaten OD:n pienoismallialue ei ole kovin vilkas. Näilläkin foorumeilla on tuollaiset vapaan sanan alueet, ainakin Opel-foorumilla vielä aika säännellyt, toki sielläkin on selkesti aiheita jotka on määritelty säännöissä kielletyiksi (jota eivät jotkut käyttäjät millään tahdo uskoa).

Ja kyllä, FCMA tämän foorumin maksaa, mutta toisaalta me FCMA ry:n jäsenet maksamme FCMA:n toiminnan... vaikka kaikki käyttäjät toki eivät jäseniä olekaan, kannattaa kuitenkin liittyä, vaikka tämän foorumin kustannuksiin osallistuakseen.

Itse käytän FCMA:n foorumin lisäksi päivittäin mm. seuraavia foorumeita:
Opel Club Finland, Overdrive, DVD Plaza ja monia muita satunnaisemmin ja näissä on erilainen porukka kaikissa. Jossain tietokonepelifoorumilla olisi varmaan myös erilainen porukka, mutta minä en kuulu siihen porukkaan vaikka tietokonepelejä joskus pelaankin.

Tiedän myös muutaman yhdistyksen (joiden jäsen olen) joiden foorumeilla ei keskustella mistään muusta kuin yhdistykseen liittyvistä asioista ja valitettavasti niillä tulee käytyä vain harvoin, koska viestejä tulee niin vähän eikä porukka käy sivuilla aktiivisesti. Niissä pidetään ongelmana sitä, että porukka ei käy foorumilla kirjoittamassa vaikka joistain vain välillisesti asiaan liittyvästä...

Bongausketju ainakin omasta mielestäni on ollut usein hyvinkin mielenkiintoinen, vaikka se auto olisi bongattu kotipihasta, kyllä lintubongarikin kai voi linnun kotipihastakin bongata jos siihen sellainen on eksynyt... Moderointi on tärkeää, mutta siinä ei pitäisi antaa lapsen mennä pesuveden mukana.
ata
malliprojektit: Caterham Super Seven 1:12
1:1: Pontiac GTO 2004, Pontiac Tempest 1970, Opel Calibra Turbo 1992

Avatar
Jones
Moderaattori
Viestit: 2236
Liittynyt: 20.04.2006 01.00
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jones » 28.05.2009 21.02

Pelkästään asiaan keskittyvistä foorumeista on hyvä esimerkki IPMS:n foorumi. Sehän on ainakin tavalliselle kansalle näkyviltä osin viittä vaille kuollut. Siihen toivottavasti ei päädytä vaikka hömppäaiheita ruvettaisiinkin suodattamaan aiempaa tarkemmin.

Avatar
Bowtie
Tamiya
Viestit: 2153
Liittynyt: 28.01.2005 09.49
Paikkakunta: Tuusula
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Bowtie » 28.05.2009 21.09

Ja herää kysymys miksi viestejä tuntuu kertyvän eniten tonne jaadijaadi-osastolle, miksei automallarit keskustele niistä automalleista? Eikö kukaan rakenna mitään, vai miksei tule uusia malleja esille? Niistäkin malleista mitä esitellään tuntuu valtaosa olevan junnujen tekemiä (mikä ei siis ole ollenkaan huono asia!), missäs "seniorien" tekeleet on?
"´63 Chevrolet - Clean Cut As A Jewel, Smooth-Riding As A Jet"

Eero Vainikka

Avatar
Petri Huhtala
Tamiya
Viestit: 2337
Liittynyt: 06.04.2008 21.53
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Petri Huhtala » 28.05.2009 21.22

Bowtie kirjoitti: miksei automallarit keskustele niistä automalleista? Eikö kukaan rakenna mitään, vai miksei tule uusia malleja esille? missäs "seniorien" tekeleet on?
Mulla on luulo kuva asiasta että, ei uskalleta kysyä tai ehdottaa toiselle mallarille jotain, koska pelätään että se toinen vetää herneen nenään. Ottakaa osaa kirjoituksiin, sillä tavalla tieto etenee paremmin. Itse kirjoittelen noita rakentelukertomuksia ihan sen takia, että joku voisi tulla kysymään että miten olet tuon homman tehnyt. Mutta kovin vähän noita kyselyjä tulee. Mitä noita senioreiden malleihin tulee niin onhan tuossa ensimmäisellä sivulla useampi seniori projekti, riippuen tietysti mihin se seniorin raja vedetään.

Avatar
Petri Hiltunen
Hasegawa
Viestit: 1722
Liittynyt: 16.11.2004 15.04
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Petri Hiltunen » 28.05.2009 21.27

Bowtie kirjoitti:Ja herää kysymys miksi viestejä tuntuu kertyvän eniten tonne jaadijaadi-osastolle, miksei automallarit keskustele niistä automalleista? Eikö kukaan rakenna mitään, vai miksei tule uusia malleja esille? Niistäkin malleista mitä esitellään tuntuu valtaosa olevan junnujen tekemiä (mikä ei siis ole ollenkaan huono asia!), missäs "seniorien" tekeleet on?
Junnujen lisääntyminen on pienoismallailun kannalta tosi hyvä homma, mutta tuo Bowtien mainitsema "seniorien" haihtuminen on vastaavasti huono juttu. Ehkä jotkut meistä "vanhoista" parroista ei tunne enää tarvetta laittaa tekeleitään tänne näkyviin, syystä tai toisesta. Itsellä hiljaisuus on johtunut puhtaasti siitä, ettei ole ollut aikaa yleensäkään rakentaa mitään viimeiseen puoleen vuoteen.

Herätys siis kaikki haihtuneet "vanhat" ukot! (luen mukaan itseni :mrgreen: )
Aletaan vääntää projekteja ja postataan niitä näkyviin. Otetaan kehut vastaan hymyllä ja kritiikistä vaari.
Koitetaan saada forumin pääpaino siirtymään taas automallailun puolelle, sillä sehän meitä kaikkia yhdistää. :)

Vastaa Viestiin