Kuvat ja niistä "itkeminen"

Ilmoitukset forumista, kuin myös ehdotukset & palaute forumin toiminnasta tänne.

Valvoja: FCMA Moderaattorit

Avatar
Jones
Moderaattori
Viestit: 2236
Liittynyt: 20.04.2006 01.00
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Kuvat ja niistä "itkeminen"

Viesti Kirjoittaja Jones » 30.12.2011 01.00

Valittaminen ei tietenkään paranna kuvia mutta tarkoitus on herätellä käyttämään myös omaa päätä. Jos huomaa itse että kuvassa on vikaa niin kannattaa pohtia hetki mikä siinä on vialla ja koittaa ratkaista ongelma. Esim. tässä kuvassa: http://aijaa.com/006269260398.jpg
Mallin alla oleva pöytäliina on tarkka mutta itse kuvattava kohde ei. On siis kuvattu liian läheltä. Ratkaisuna joko Makro-asetuksen käyttö tai sen puuttuessa (kännykkä tms) siirtää kohdetta tai kameraa vähän kauemmas. Digillä on helppo räpsiä vaikka sata kuvaa eri etäisyyksiltä ja katsoa mikä tuottaa parhaan tuloksen.
Tällä hetkellä Autot-osion etusivulla on kolme ketjua joissa on kuvia kommentilla "huono kuva". :banghead:

Nuo PM.netin ohjeet ovat oikein hyvät, mutta enimmäkseen suunnattu järjestelmäkameran tai "ammattilaispokkarin" käyttäjille joilla on mahdollisuus säätää aukkoa ym. Kameran tukeminen, valaistus ja etäisyys ovat toki vaikuttavia seikkoja kalustosta riippumatta.

Pelkkään valittamiseen ei toki olla taannuttu, vaan tarkoitus on tulevaisuudessa käsitellä kuvausasioita Vitriinissä sekä näyttelyissä kuvauspisteen ja mahdollisen workshopin muodossa.
Team Lentäjät

SABLE - Stash Acquired Beyond Life Expectation

Avatar
Niko Lindström
FCMA member 2019
Viestit: 2510
Liittynyt: 20.02.2008 18.34
Paikkakunta: Vantaa.
Viesti:

Re: Kuvat ja niistä "itkeminen"

Viesti Kirjoittaja Niko Lindström » 30.12.2011 11.08

Mikä kuva kenellekin on huono ja mikä hyvä? Jos yksi noista kolmesta ketjusta on tuo Burnout Bird, niin nuo kuvat varmasti kelpaisivat monelle tuollaisenaan. Tarkkoja ne on, mutta malli ei näytä niissä ihan parhaalta mahdolliselta ja värit ovat vähän huonot. Nuo uskalsin tänne postata ilman, että joku tulee niistä sanomaan.

Suurin ongelma on se tarkennus, jos noita katsoo. Kannattaa opetella käyttämään sitä supermacroa. Tuleepahan ainakin skarppeja kuvia, jos kuvaaja ei tärähdä. "Crop"-toimintoa on kanssa hyvä käyttää, jos kuvaa esim. kännykällä ja joutuu kuvaamaan kaukaa niin, että kohde näkyy liian pienenä. Photobucketissa pystyy edit nappulaa painamalla croppaamaan ja tekemään muitakin toimenpiteitä.

Tämä ketju pitäisi varmaan nostaa taas ylöspäin:
http://forum.fcma.fi/viewtopic.php?f=3&t=3689
FHRA S/SS 570 Driver.
"Well I Got The Throttle Wide Open, Both Wheels Left The Ground"
Lindström Racing - Stock Eliminator Drag Race Team.

Avatar
Jones
Moderaattori
Viestit: 2236
Liittynyt: 20.04.2006 01.00
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Kuvat ja niistä "itkeminen"

Viesti Kirjoittaja Jones » 30.12.2011 11.51

Kyllä, tarkennus on nimenomaan se yleisin ongelma. Valkotasapainon heitot voi fiksailla vielä jälkeenpäinkin jossain määrin mutta epätarkkaa ei. Siinä mielessä ei tarvitse murehtia Burnout Birdin kuvia.
Team Lentäjät

SABLE - Stash Acquired Beyond Life Expectation

Avatar
Petri Huhtala
Tamiya
Viestit: 2337
Liittynyt: 06.04.2008 21.53
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuvat ja niistä "itkeminen"

Viesti Kirjoittaja Petri Huhtala » 30.12.2011 13.36

Nimenomaan se tarkennus on se tärkein. Väärän värisiä kuvia pystyy sentään katsomaan, mutta epäselviä ei. Tuo värikin on suhteellisen helppo korjata, yleensä parilla napin painalluksella. Valotuskaan ei ole sen vaikeampi. Kysymys on AINA siitä että VIITSII sen tehdä. Kun laittaa aina samanvärisen taustan ja käyttää samaa valoa kuvatessa, niin asetuksia ei juuri tarvitse muutella. Kun ottaa ensimmäisen kuvan, niin kannattaa tarkistaa kameran näytöltä, että värit täsmäävät mallin kanssa. Jos kuva ja malli sekä tausta ovat eri värisiä, otetaan uusi kuva toisilla säädöillä.

Taustapahvina kelpaa mielummin A2 kokoinen paperi, sillä saa peitettyä hieman isommankin mallin taustan. Rekkoja ja vielä isompia malleja varten on syytä varustautua vielä suuremmalla taustalla.

Väritasapainon saa säädettyä siitä napista, jossa on vaihtoehtoina erilaisia valoja. (Päivänvalo, pilvinen, loistevalo...)

Valoisuuden saa säädettyä omassa Canonissa säätörullasta pyörittämällä.

Näitä asetuksia kun lähtee hakemaan, pitää kamera asettaa tietenkin Manuaali tilaan. (Omassa kamerassa merkitty M kirjaimella)

Loppu onkin sitten kuvausvalon siirtämista ja mallin pyörittelyä. Kuvaa ei kannata ottaa aivan kamera kohteessa kiinni, vaan hieman jättää väliä, kun kuvaa koko autoa. Yksityiskohtia kuvatessa pitää päästä lähemmäs. Ja kun pieniä malleja kuvataan, niin kamera laitetaan MACRO tai SUPERMACRO asetukseen, joka on merkitty yleensä kukan kuvalla. Ja aina kun kuvataan macrolla, niin kamera TÄYTYY tukea johonkin, ei kuvata käsivaralta!

Avatar
Kantri
AirFix
Viestit: 391
Liittynyt: 22.06.2009 13.32
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuvat ja niistä "itkeminen"

Viesti Kirjoittaja Kantri » 30.12.2011 14.20

Nimensä mukaan kyse on valosta. Kun täällä moni kuvaa kuitenkin sillä täysautomaatti asetuksella niin se valo, kun on enemmän valoa (mielellään päivänvaloa) niin suljin toimii nopeammin eikä tarvitse niin pitkää valotusaikaa, mitä pitempi valoitus aika (heikossavalossa) niin kameran tärähtäminen tapahtuu helpommin ja kuvasta tulee tärähtänyt.
Vielä parempi kun ottaa kuvat jalustalta, jota kyllä itsekkään en aina käytä, mutta vähintään tukee kameraa niin hyvin kuin voi ja ottaa sen kuvan ihan rauhallisesti.

Nyky kameroilla pitäisi onnistua täysautomaatti asetuksilla ihan hyvin kun
- Valoa on riittävästi
- Annat kameran tarkentaa rauhassa jos ei heti tarkenna oikeeseen kohteeseen laske laukaisin ylös ja muuta kameran etäisyyttä kohteeseen 1cm-10cm. siis ensin laukaisin puoliväliin tarkennus ok ja laukaisin pohjaan.
-Yritä aina pitää kamera paikallaan kun kuvaat, siis mielellään tuet johonkin tai ainakin kahdella kädellä pidät kiinni.
- Ei hössötystä/kiirettä käy muuten samallalailla kuin malleillekkin :)
Carpet factory - Autolemmikkitehdas

Avatar
Jones
Moderaattori
Viestit: 2236
Liittynyt: 20.04.2006 01.00
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Kuvat ja niistä "itkeminen"

Viesti Kirjoittaja Jones » 31.05.2012 01.04

Muutamat ovat jo varmaan huomanneetkin että eräästä rakenteluketjusta on poistettu kuva. Syynä oli se minkä rakentaja itsekin totesi, eli kuva oli huono.
Jos kuva on omastakin mielestänne huono, älkää laittako sitä viestiin!
(huonouden määrittelyssä maalaisjärki tietty mukaan)
Kuten on aiemmin todettu, kuvaaja tietää huononkin kuvan kohteen ja miltä se näyttää livenä. Katsoja ei.

Jos kuva ei ota millään onnistuakseen niin postatkaa se ennemmin tänne niin voidaan antaa ns. täsmäohjeita.

Ja varmuuden vuoksi mainittakoon että tällä ei ole valmistusmaan tai rakentelutyylin kanssa mitään tekemistä. Jatkossa poistellaan vaikka Lancian tai Porschen kuvia jos niistä ei saa selvää. (ja huom Iso-D: Ehkä jopa lentsikoidenkin :shock: :mrgreen: )
Team Lentäjät

SABLE - Stash Acquired Beyond Life Expectation

Vastaa Viestiin